Képzéssel segítik a magyar kkv-k exportját

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 28. 11:30

Exportfejlesztési képzés-sorozatot indított a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) kis- és középvállalkozásoknak (kkv), az Exportakadémia gyakorlati ismeretekkel segíti a cégek exporttevékenységét.

gyumolcs-zoldseg

Az MNKH csütörtöki tájékoztatása szerint az Exportakadémiát 2012-ben alapították, hogy a magas hozzáadott értékű termékeket és szolgáltatásokat előállító hazai kkv-knak komplex, Magyarországon egyedülálló képzést biztosítsanak, amellyel a résztvevők növelhetik nemzetközi versenyképességüket és hatékonyabbá tehetik külpiaci jelenlétüket.

A hetedik alkalommal elindított tréning-sorozat keretében külkereskedelmi szakemberek, sikeres exportőrök, trénerek és az MNKH vezető munkatársai osztanak meg gyakorlati ismereteket a külpiaci tevékenység, a hozzá kapcsolódó marketing, piacfelmérés, finanszírozás, illetve külkereskedelem-technika területéről.

Az elmúlt években csaknem 100 kkv vezetője végezte el a képzést, a cégek nagy része már jelentős exportaktivitást folytat – közölte az MNKH.

A kereskedőház célja, hogy komplex, egyablakos szolgáltatáscsomaggal segítse a magyar kkv-kat exporttevékenységük fejlesztésében. Ennek egyik, hatékony és a cégek körében sikeres eleme az Exportakadémia, hiszen a tanácsadástól a nemzetközi partnerkeresésen át a célzott üzletember-találkozók megszervezéséig a teljes exportfolyamatban támogatást tud nyújtani – idézi a közlemény Kun Gábort, a MNKH vezérigazgató-helyettesét.

A mostani képzés során hat képzési napon csaknem 30 szakember osztja meg tudását és szakmai tapasztalatait. A program jelentős része interaktív és gyakorlatokra épül, így egyebek mellett lehetőség nyílik saját exportstratégia összeállítására is – áll a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink