Kenyerünk java
A Magyar Pékszövetség idei, immár VIII. Kenyérversenyére közel félszáz nevezés érkezett 3 kategóriában. A megmérettetés célja a sütőipar folyamatos inspirálása, a kenyerek választékának gazdagítása a fogyasztói igényeknek megfelelő termékekkel. Idén pénzdíjas verseny került kiírásra: már nemcsak a Magyar Pékszövetség tagjai nevezhettek, hanem bárki, akinek pékáruja megfelelt a versenykiírás feltételeinek (azaz többek között a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak), illetve megfelelő minőségi jegyekkel bír a héjazat, a bélzet, az illat, az íz és az aroma vonatkozásában.
Szent István-napi kenyér kategóriában a sokorópátkai Pedró Pékség győzedelmeskedett Szerencse Tarsoly fantázianevű termékével, és övék volt a leginnovatívabb kenyér is, a legjobbnak választott rozskenyeret pedig a nyíregyházi Vela pékség készítette. A termékek már az ország számos pontján kaphatók, a nyertes receptúrák pedig szabadon hozzáférhetők minden sütőipari gyártó számára. //
Kapcsolódó cikkeink
Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >A múlt ízei a jövő egészsége
A Magyar Pékszövetség által április elején 14. alkalommal kiírt szakmai…
Tovább olvasom >A Magyar Pékszövetség XIV. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség 2025-ben is meghirdette az ország egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >