Kenyerünk java
A Magyar Pékszövetség idei, immár VIII. Kenyérversenyére közel félszáz nevezés érkezett 3 kategóriában. A megmérettetés célja a sütőipar folyamatos inspirálása, a kenyerek választékának gazdagítása a fogyasztói igényeknek megfelelő termékekkel. Idén pénzdíjas verseny került kiírásra: már nemcsak a Magyar Pékszövetség tagjai nevezhettek, hanem bárki, akinek pékáruja megfelelt a versenykiírás feltételeinek (azaz többek között a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak), illetve megfelelő minőségi jegyekkel bír a héjazat, a bélzet, az illat, az íz és az aroma vonatkozásában.
Szent István-napi kenyér kategóriában a sokorópátkai Pedró Pékség győzedelmeskedett Szerencse Tarsoly fantázianevű termékével, és övék volt a leginnovatívabb kenyér is, a legjobbnak választott rozskenyeret pedig a nyíregyházi Vela pékség készítette. A termékek már az ország számos pontján kaphatók, a nyertes receptúrák pedig szabadon hozzáférhetők minden sütőipari gyártó számára. //
Kapcsolódó cikkeink
Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >A Magyar Pékszövetség XIV. Szent István napi Kenyérverseny felhívása
A Magyar Pékszövetség 2025-ben is meghirdette az ország egyik legrangosabb…
Tovább olvasom >Kiváló minőségű pékáruk a Vela Pékségtől
Hogyan emelkedik ki a Vela Pékség a KMÉ-védjeggyel? A Vela…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >