Kenyerünk java
A Magyar Pékszövetség idei, immár VIII. Kenyérversenyére közel félszáz nevezés érkezett 3 kategóriában. A megmérettetés célja a sütőipar folyamatos inspirálása, a kenyerek választékának gazdagítása a fogyasztói igényeknek megfelelő termékekkel. Idén pénzdíjas verseny került kiírásra: már nemcsak a Magyar Pékszövetség tagjai nevezhettek, hanem bárki, akinek pékáruja megfelelt a versenykiírás feltételeinek (azaz többek között a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak), illetve megfelelő minőségi jegyekkel bír a héjazat, a bélzet, az illat, az íz és az aroma vonatkozásában.
Szent István-napi kenyér kategóriában a sokorópátkai Pedró Pékség győzedelmeskedett Szerencse Tarsoly fantázianevű termékével, és övék volt a leginnovatívabb kenyér is, a legjobbnak választott rozskenyeret pedig a nyíregyházi Vela pékség készítette. A termékek már az ország számos pontján kaphatók, a nyertes receptúrák pedig szabadon hozzáférhetők minden sütőipari gyártó számára. //
Kapcsolódó cikkeink
Az élő kenyér – a Telex új filmje
A kenyér évszázadok óta egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, és fő összetevője,…
Tovább olvasom >Kiválasztották Magyarország legjobb kenyereit
A második körös bírálattal ma véget ért a Magyar Pékszövetség…
Tovább olvasom >Tovább drágulhat a kenyér
A magyar kormány tervei a feldolgozóipar bővítésére még csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >