Kenyereket és péksüteményeket vizsgáltak a fogyasztóvédők
Nyolcvan különböző sütőipari termékből harminc esetében találtak kifogást a fogyasztóvédők, a kenyerekkel és péksüteményekkel kapcsolatban a legjellemzőbb probléma a túl magas sótartalom volt, néhány terméknél pedig a zsírtartalom nem volt megfelelő – közölte a a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel.
A 80-féle termék között 31 kenyér, és 49 péksütemény volt. A 31 kenyér közül kilenc esetében, a 49-féle péksüteményből pedig 21 esetében merült fel kifogás.
A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeresen ellenőrzi a Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő előírások teljesülését. A szakemberek az élelmiszerkönyvi előírásokat figyelembevételével laboratóriumi körülmények között vizsgálták többek között azt, hogy a termékeknek – jellegüktől függően – megfelelő-e a só, cukor és zsírtartalmuk – írták. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Egyre nagyobb a német fogyasztók hazai élelmiszerekbe vetett bizalma
A német fogyasztók 89%-a biztonságosnak vagy nagyon biztonságosnak tartja az…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelem új alapokon
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) 2025. január 1-jén…
Tovább olvasom >Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megtartotta közgyűlését az Országos Kereskedelmi Szövetség
Az Országos Kereskedelmi Szövetség éves közgyűlésén megerősítette egyes régi, illetve…
Tovább olvasom >Továbbra is a határon: májusban is lassult a feldolgozóipari növekedés
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) 2025 májusában épphogy a bővülési…
Tovább olvasom >Tízmilliárdos kerettel indul újra a Magyar Falu Program – július 2-tól pályázhatnak az ötezer fő alatti települések
Tízmilliárd forintos keretösszeggel indul újra a Magyar Falu Program legújabb…
Tovább olvasom >