Kenyereket és péksüteményeket vizsgáltak a fogyasztóvédők
Nyolcvan különböző sütőipari termékből harminc esetében találtak kifogást a fogyasztóvédők, a kenyerekkel és péksüteményekkel kapcsolatban a legjellemzőbb probléma a túl magas sótartalom volt, néhány terméknél pedig a zsírtartalom nem volt megfelelő – közölte a a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel.
A 80-féle termék között 31 kenyér, és 49 péksütemény volt. A 31 kenyér közül kilenc esetében, a 49-féle péksüteményből pedig 21 esetében merült fel kifogás.
A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeresen ellenőrzi a Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő előírások teljesülését. A szakemberek az élelmiszerkönyvi előírásokat figyelembevételével laboratóriumi körülmények között vizsgálták többek között azt, hogy a termékeknek – jellegüktől függően – megfelelő-e a só, cukor és zsírtartalmuk – írták. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Elkészült az EU Riasztási és Együttműködési Hálózatának 2024-es összefoglalója
Az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózata (ACN) 2024-ben 9400-nál…
Tovább olvasom >Agrárkamara: nem kérünk az ukrán importból
Az Európai Bizottság határozatlan idejű kedvezményeket javasol Ukrajnának a lejárt…
Tovább olvasom >Fókuszban az ifjú gazdák és az élelmiszerbiztonság – szeminárium Brüsszelben
A fiatal termelők megerősítése, a generációváltás támogatása, a rövid élelmiszerláncok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Átalakítja működését a Pernod Ricard a szeszesitalok visszaeső eladásai miatt
A francia Pernod Ricard – a világ második legnagyobb nyugati…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával lépne fel a bolti lopások ellen a Trigo
Új, mesterséges intelligencián és számítógépes látáson alapuló megoldással venné fel…
Tovább olvasom >A Coop Italia saját márkás termékeivel erősít a horvát Tommy
Stratégiai együttműködést kötött a horvát Tommy kiskereskedelmi lánc és az…
Tovább olvasom >