Kenyérdominancia
A Magyar Pékszövetség 2006-os adatai szerint az egy főre eső évi kenyérfogyasztás 80 kilogramm, a péksüteményekre további 14 kilogramm jut. Ez az arány már évtizedek óta nem változik jelentősebben. 1990-ben például a kenyérre 78, a péksüteményre 16,5 fő/kilogramm jutott.A kenyéren belül a fehér és félbarna jelenti körülbelül a fogyasztás kétharmadát. A házi jellegű kenyérre a Pékszövetség becslése szerint 18-25 százalék esik, a maradék részt teszik ki az egyéb kenyérfélék.
A péksütemények eladásainak csaknem a háromnegyedét jelenti a zsemle és a kifli. Az egyéb vizes, tejes és dúsított termékek 10-15, a finom pékáruk (ezekben a dúsítás foka meghaladja a 10 százalékot) további 13-15 százalékot tesznek ki a szövetség becslése szerint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
K&H: a szolgáltató szektor lendülete némileg ellensúlyozza az ipar akadozását
“A GKI frissen publikált konjunktúraindexe 2 ponttal csökkent a legutóbbi…
Tovább olvasom >Hogyan táplálkozzunk kánikulában? – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tanácsai
A nyár a lazítás, a nyaralás, a szabadtéri programok időszaka…
Tovább olvasom >45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >