„Kellanova” néven működik tovább a Kellogg snack üzletága a gabonapehely-részleg kiválása után

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 20. 09:01

A Kellogg Co globális snack üzletága az észak-amerikai cereália-részleg kiválását követően a „Kellanova” nevet kapja – közölte múlt szerdán az óriáscég, amely két részre válik annak érdekében, hogy az egyes divíziók nagyobb figyelmet kaphassanak.

A gabonapehely üzletág – amely olyan márkáknak ad otthont, mint a Kellogg’s, a Froot Loops és a Rice Krispies – a „WK Kellogg Co” néven működik tovább a Corn Flakes-t 1894-ben megalkotó cégalapító W.K. Kellogg után.

Bár a Kellogg szándékai szerint az idei év végéig a cégnevek a kiválással megváltoznak, a „Kellogg’s” márkanév a két vállalat termékeinek csomagolásán világszerte megmarad.

„A Kellanova az ikonikus „K” betűvel és Kellogg úr nevének első négy betűjével, utal a vállalat történelmére, örökségére és hagyományaira ” – mondta el Steve Cahillane, a Kellogg vezérigazgatója, aki a Kellanova vezérigazgatója lesz.

A gabonapehely-üzletág számára számos alkalmazott a WK Kellogg Co nevet javasolta, míg a snacking cég számára a Kellogg „különböző permutációit” és a „nova”-t – fűzte hozzá Cahillane.

A Kellogg, amely tavaly ismertette a három független vállalatra való szétválásának tervét, a múlt hónapban változtatott stratégiáján és a MorningStar Farms növényi alapú hús üzletágát házon belül tartotta.

A MorningStar Farms márka mellett a Pringles, a Cheez-It, a Pop-Tarts és más snackmárkák kerülnek a Kellanova alá, amely a jövőben a nemzetközi gabonapehelymárkákat is, köztük a Frosties-t, a Zucaritas-t és a Miel Pops-ot is felügyeli.

A Kellogg a negyedik negyedévben értékesítés és a nyereség tekintetében felülmúlta a piaci várakozásokat, mivel a gabonapelyhek és snackek iránti kereslet még a többszöri áremelés után is erős maradt.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink