Kelendőek a lengyel plázák

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 06. 24. 11:15

Újabb hatalmas portfólióügyletet zártak le a lengyel befektetési ingatlanpiacon. A Tristan Capital Partners Episo 3 alapja egy öt bevásárlóközpontból álló portfóliót vásárolt meg az európai piacról kivonuló ausztrál Charter Hall Retail REIT-től.

A 174,5 millió euró értékű tranzakció a Tristan Capital második közelmúltban lezárt ügylete a lengyel ingatlanpiacon, miután a társaság egyik alapja tavaly novemberben az Allianz-cal közösen egy 210 millió értékű tranzakció keretében megvásárolta a Warsaw Financial Center irodaházat. A Tristan Capital Episo 3 alapján keresztül főként magasabb kockázatú, opportunista ingatlanpiaci befektetéseket hajt végre.

A bevásárlóközpontok Lengyelország második legnagyobb városában, Krakkóban, illetve más lengyel vidéki nagyvárosokban helyezkednek el. A portfólió átlagos bérbeadottsága eléri a 94%-ot, amely rendkívül jó teljesítménynek számít. Mind az öt bevásárlóközpont mágnesbérlője a Carrefour egy-egy hipermarketje. Az üzletek a Carrefour tulajdonában vannak, így azok nem képezik részét a tranzakciónak. Az ügylet lezárása a harmadik negyedévben várható.

A Tristan Capital akvizíciója ismét a befektetők lengyel ingatlanpiac iránti betonbiztos elkötelezettségét igazolja. Bár a lengyel befektetési piac legjobban teljesítő szektora az irodapiac, úgy tűnik, hogy a(kiskereskedelmi szegmens) is rendkívül vonzó és stabil befektetési lehetőségeket kínál. Lengyelország a régió azon kevés országa közé tartozik, amelynek másodlagos városaiban (vidéki, viszonylagosan nagy népességgel és erős gazdasági teljesítménnyel rendelkező város) is beszélhetünk aktív befektetési ingatlanpiacról. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink