Kefirgyártás fejlesztésébe invesztált a Danisco
A kefir iránt növekvő nemzetközi igényekre válaszul a cég megháromszorozta lengyelországi üzemének gyártókapacitását. A beruházás része egy új lacticid baktérium fermentáló gyártósor is.
A Danisco olsztyni gyára az
egyetlen a világon, ahol kereskedelmi célra
tradicionális kefirgombát állítanak elő.
A szárított és lefagyasztott kefirgombákat
tejjel keverve felgyorsítható a kefir előállítási
ideje.
A hagyományos módon
előállított kefir sikertörténete
Kelet-Európából indult, de a termék
egészségre gyakorolt pozitív hatása és
karakteres íze miatt mára elnyerte a nyugat-európai
fogyasztók tetszését is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >Zárás után extra vásárlási lehetőséggel várja törzsvásárlóit az Auchan
December 14-én záróra után különleges vásárlási lehetőséget biztosít Bizalomkártyás törzsvásárlóinak…
Tovább olvasom >