Kefirgyártás fejlesztésébe invesztált a Danisco
A kefir iránt növekvő nemzetközi igényekre válaszul a cég megháromszorozta lengyelországi üzemének gyártókapacitását. A beruházás része egy új lacticid baktérium fermentáló gyártósor is.
A Danisco olsztyni gyára az
egyetlen a világon, ahol kereskedelmi célra
tradicionális kefirgombát állítanak elő.
A szárított és lefagyasztott kefirgombákat
tejjel keverve felgyorsítható a kefir előállítási
ideje.
A hagyományos módon
előállított kefir sikertörténete
Kelet-Európából indult, de a termék
egészségre gyakorolt pozitív hatása és
karakteres íze miatt mára elnyerte a nyugat-európai
fogyasztók tetszését is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Versenytényezővé válik a telephely az e-kereskedelemben
A digitalizáció és a fogyasztói elvárások gyors változása nyomán az…
Tovább olvasom >Exportban erősödik a Gyermelyi – alkalmazkodás a kihívásokhoz
A Gyermelyi Zrt. 2024-es pénzügyi beszámolója alapján világosan látszik: a…
Tovább olvasom >Önkéntes Vízadó program indul Budapesten
Önkéntes Vízadó programot hirdet Budapesten a 10 millió Fa, Budapest…
Tovább olvasom >