Kedvezőek a budapesti sörárak

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 20. 11:31

A Világgazdaság cikke szerint Budapest Európa egyik legkedvezőbb árszintű városa, ha a sör fogyasztásáról van szó. A Numbeo felhasználói által generált adatok alapján készült összehasonlítás kimutatta, hogy míg az izlandi Rejkjavíkban a csapoltsör átlagára eléri a 10 eurót fél literre, addig Budapest sokkal barátságosabb árakkal csábítja a sörkedvelőket.

A 2,5 euró körüli sörár nagyon kedvező

Az európai nagyvárosok között jelentős különbségek figyelhetők meg a csapolt sörök áraiban. Oslo 9,6 euróval, Koppenhága 8 euróval követi az izlandi fővárost. További nagyvárosok, mint Párizs, London és Helsinki is 7 euró feletti árakkal rendelkeznek, ami jelentősen magasabb, mint a magyar fővárosban tapasztalható árszint.

Budapesten a csapoltsörök átlagára csupán 2,5 euró, ami hasonló Pozsony és Tirana árszintjéhez. Ezek az adatok Budapestet az európai összehasonlításban az olcsó városok felső határán helyezik el.

A legolcsóbb sörözési lehetőségeket Kijevben és Minszkben találhatjuk, ahol a csapoltsör ára átlagosan mindössze 1,1, illetve 1,2 euró. Ez mutatja, hogy a régióban jelentős eltérések vannak a szórakozási költségek terén, és Budapest ebben a tekintetben is vonzó célpont lehet a költségtudatos utazók számára.

A fővárosunk így nem csupán kulturális és történelmi vonzerőivel, hanem kedvező árszintjével is kiemelkedik Európa szívében, kínálva egy kellemes kikapcsolódási lehetőséget mindazoknak, akik a jó sört értékelik.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink