Kedvenc ételeink mostantól ínycsiklandó növényi alapú alternatívákkal is elkészíthetők
A húsmentességre és növényi fehérje fogyasztásra épülő, népszerű fogyasztói trendekre és az egyre növekvő igényekre reagálva fejlesztette ki a Nestlé változatos növényi alapú Garden Gourmet termékcsaládját.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, többségében növényi élelmiszereken alapuló étrendek képesek a szervezet számára elengedhetetlen tápanyagokat biztosítani, de emellett fontos szerepe van a tudatos táplálkozás összeállításának is. Talán emiatt nő itthon is a fogyasztói tudatosság: a magyarok 34%-a rendszeresen fogyaszt növényi alapú ételeket, további 7%-uk pedig szeretne úgy változtatni a jövőben étkezési szokásain, hogy kevesebb hús kerüljön a tányérjára. A megkérdezettek előszeretettel próbálnak ki új növényi alapú húsalternatívákkal is: az elmúlt félévben 37%-uk vásárolt ilyen terméket.[1]
Mit érdemes tudni a Garden Gourmet termékcsaládról?
A fogyasztói trendre és igényekre reagálva a Nestlé Magyarországon is bevezette Garden Gourmet termékcsaládját, mely a növényi alapú alternatívák izgalmas választékát kínálja vegánoknak, vegetáriánusoknak és flexitáriánusoknak egyaránt. A különböző növényi burgerek, grillezett falatkák, zöldséggolyók és egyéb finomságok tökéletesek főételek részeként, de kiváló kiegészítői lehetnek tésztáknak, salátáknak is. A hűtőpultokban található, növényi alapú termékek többsége szójából és búzagluténből készül.
„A vegán és a vegetáriánus étrend mellett egyre elterjedtebb az úgynevezett flexitáriánus táplálkozás, ami előtérbe helyezi a növényi eredetű élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, gabonafélék, olajosmagvak fogyasztását, ugyanakkor lehetőséget ad az állati eredetű alapanyagok mértékletes fogyasztására is. Érdekes adat, hogy a magyar lakosság 10%-a például tudatosan flexitáriánus étrendet folytat, és a tavalyi évhez képest nőtt is az arányuk.1”
– magyarázza Sárga Diána, a Nestlé Hungária dietetikusa.
„A legfrissebb tanulmányok szerint az élelmiszertermeléshez globálisan köthető összes üvegházhatású gáz kibocsátást tekintve az állati-eredetű termékekhez köthető kibocsátás (ideértve a takarmánynövények termesztését is) kétszerese lehet a növényi-alapú termékekének[2]. A kibocsátás csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhatna, ha áttérnénk a kevesebb húst és állati eredetű élelmiszert tartalmazó étrendre, és növelnénk a növényi eredetű élelmiszerek fogyasztását, ugyanakkor szükséges átgondolnunk és átalakítanunk a jelenlegi élelmiszertermelési és előállítási rendszerek működését is”
– magyarázza Hőgyész Anna, a Nestlé Hungária fenntarthatósági szakértője.
A Garden Gourmet termékcsalád minden tagja növényi fehérjében gazdag, kitűnő rostforrás, melyek kreatív és ízletes lehetőséget kínálnak mindazok számára, akik szívesen megkóstolnák kedvenc hamburgerjüket, lasagnéjukat vagy éppen kipróbálnák a mexikói tacost vegán vagy vegetáriánus formában.
Kapcsolódó cikkeink
A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >Leépít a Nestlé csehországi gyárában
Nyolcvan munkahelyet szüntet meg a Nestlé a csehországi Krupka városában…
Tovább olvasom >Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >