Kecskemét a legromantikusabb város Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 02. 12. 11:10

Virág, csokoládé, pezsgő – a legtöbb szerelmes úgy hiszi, szíve választottját leginkább ezekkel hódíthatja meg. A Valentin-napot megelőző hetekben a Tesco eladási statisztikáiban is ezek a termékek foglalják el az első helyeket. A Tesco áruházakban – a lakosok számához viszonyítva – a legnagyobb mennyiségben Kecskemét városában fogy ezekből az árucikkekből, míg ezen statisztika alapján a győriek tűnnek a legkevésbé romantikusnak.

Ha a szerelmet keresed, látogass el Kecskemétre – itt élnek ugyanis hazánk legromantikusabb polgárai. Kecskeméten veszik az emberek a legtöbb Valentin-napi ajándékot, a városban található Tesco áruházakban fogy a legtöbb pezsgő, virág, csokoládé és egyéb romantikus ajándék.

De Kecskemét lakosai nemcsak több romantikus ajándékot vásárolnak, mint más városok lakói, de jobban is készülnek az eseményre. Kedveseik számára már február 14. előtt kitalálják és beszerzik a szerelmüket jelképező apró ajándékokat.

A Tesco eladási statisztikái alapján hazánk városai közül Győr a legkevésbé romantikus város. A Valentin-napi ajándékok vásárlásakor a győriek bizonyultak a legszűkmarkúbb szerelmeseknek.
„Nagyon sokan, túlnyomórészt a férfiak, az utolsó pillanatig halogatják a szerelmes ajándékok vásárlását. De a Valentin-nap láthatóan a kecskeméti lakosok életében számottevő esemény, amire már jóval az ünnepnap előtt elkezdenek készülődni” – mondta el Pálfalvi Márta, a Tesco vállalati kapcsolatok igazgatója.

Hasonlóan Kecskeméthez, a Balatonföldváron és Mezőberényben élők is fontosnak tartják, hogy apró ajándékkal kedveskedjenek szeretteiknek az év legszerelmesebb napján.
Más a helyzet Baján és Kazincbarcikán, hiszen Győr után ezek a városok állnak a legkevésbé romantikus városok listájának 2. és 3. helyén. Ezekben a városokban költenek az emberek a legkevesebbet Valentin-napi meglepetésekre.

Abban az esetben, ha a listán szereplő települések lakói javítani kívánnak az említett statisztikán, a Tesco számukra idén nagyon jó alkalmat kínál erre: az ország valamennyi áruházában széles választékot kínál kedvező áron virágcsokrokból, cserepes növényekből, édességekből (csokoládék, szív alakú torták, KISS és LOVE feliratú sütemények), pezsgőkből és romantikus hangulatot teremtő árucikkekből (gyertyák, mécsesek, illatosítók).

A Tesco ebben az évben is nagy hangsúlyt fektet a Valentin-nap slágertermékére: a rózsára. Vágott rózsákból kiváló minőségű 9 szálas csokor már 799 Ft-ért, míg cserepesből a 10,5 cm-es szobarózsa 699 Ft-ért kapható. Ez utóbbi a tavasz beköszöntével kiültethető a szabadba is.

A virágok szerelmeseinek az áruházlánc egy új weboldalt is indított. Az érdeklődők hasznos információkat, kezelési útmutatót és érdekes cikkeket olvashatnak különféle növényfajokról, virágokról a www.virag.tesco.hu weboldalon. A regisztrált felhasználók közül ötvenen még ajándékban is részesülhetnek – ők ugyanis Valentin-napon egy általuk választott virággal ingyen meglephetik szerelmüket.

A szerelmesek napja alkalmából a Tesco zöldség-gyümölcs osztálya is meglepetésekkel készül: az áruházakban 340 grammos, speciális Valentin-napi szív alakú tálcában kínált eper kapható. A tavalyi évben slágernek számító I love you almák is újra megjelennek a porondon, melyekből a Tesco az idén – a nagy népszerűségnek köszönhetően- több tízezer darabot rendelt.

Az áruházlánc természetesen gondol azon hölgyekre is, akik a szerelmesek napján nemcsak kapni szeretnének valamiféle kedves ajándékot, de ők is meg kívánják lepni párjukat. Az áruházlánc szexi fehérneműkkel, izgalmas férfi illatokkal, illetve romantikus CD /DVD kínálattal várja a hölgyvásárlókat.

Megjegyzés

Magyarország 10 legromantikusabb városa:

1) Kecskemét
2) Balatonföldvár
3) Mezőberény
4) Üllő
5) Dorog
6) Veszprém
7) Miskolc
8) Celldömölk
9) Mosonmagyaróvár
10) Abony

Magyarország 3 legkevésbé romantikus városa:

1) Győr
2) Baja
3) Kazincbarcika

Kapcsolódó cikkeink