Kazaar, az élvezetek vulkánja: a Nespresso 2010-es Limited Edition kávéja

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 23. 00:00

Ilyen erőteljes ízvilággal még sosem rendelkezett kávé! A Nespresso ismét meglepetést okoz Club-tagjainak a szeptember közepén bevezetésre kerülő limitált kiadású kávéval.

A Kazaar az eddigi legintenzívebb Grand Cru kávéja a csúcsminőségű adagolt kávépiac vezető és egyben úttörő márkájának. A csupán néhány hétig megrendelhető Kazaar egy rendkívül erőteljes őrlemény a 12-es intenzitásnak köszönhetően. Az aromák tüzes játéka felejthetetlenné teszi a kóstolás élményét, és egyedivé varázsolja a kávézással töltött perceket.
„Tökéletesség és megújulás az egyértelmű célunk“, nyilatkozza  Alexis Rodriguez, a Nestlé Nespresso S.A. zöld kávé szakértője. „A Kazaar őrleménnyel sikerült egy teljesen új Grand Cru kávét kifejlesztenünk, mind a nyers kávé kiválasztását, mind pedig annak feldolgozását tekintve. Ez mindezidáig a Nespresso legerőteljesebb kávéja, mely féktelen intenzitásával minden érzékszervünket megérinti.“
A Kazaar megalkotása mögött hosszú évek kutatása, valamint a kávétermelő farmerek és a Nespresso szakértőinek szoros együttműködése rejlik.
Első alkalommal lett magas minőségű Robusta kávé egy őrlemény alapjaként kiválasztva. Ezzel sikerült azt a hosszú idő óta fennálló tévhitet is megcáfolni, hogy a gourmet kávék megalkotásához kizárólag Arabica szemek felelnek meg. A Kazaar őrlemény két különböző Robusta és egy erőteljes karakterű Arabica fajtából készül, melyek összhangjaként az aromák eddig nem sejtett ízgazdagsága tárul fel. 
A brazil Conillon-Robusta kölcsönzi az új Grand Cru őrleménynek ezt a kimagasló intenzitást, a nedves eljárással feldolgozott guatemalai Robusta teszi nemessé és teljessé az őrleményt, míg a szintén brazil Cerrado-Arabica szemek adnak különleges rafinériát a 2010-es Limited Edition kávéőrleményhez.
Kapcsolódó cikkeink