Trade magazin > Hírek és cikkek > Cég- és Személyi Hírek > Kávévilágnapi érdekességek, amiket nem tudtál a McCaféról
Kávévilágnapi érdekességek, amiket nem tudtál a McCaféról
A McCafé az elmúlt 21 évben honosodott meg a magyar kávézók körében. Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon. Ez olyannyira így van, hogy a McDonald’s tizenötödik hazai évfordulóján éppen nálunk, a Régi Posta utcai étteremben nyitott meg a közép-kelet-európai térség első McCafé egysége.
Egyedülálló márka a piacon
Jelenleg 68 McCafé® működik Magyarországon, melyből 10 külön kávézórésszel is rendelkezik, ahol kávéházi hangulatban fogyaszthatják el italaikat a vendégek. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a McCafé nemcsak az éttermekben elkülönített kávézó sarkot takarja, hanem a McDonald’s saját kávémárkáját is. Tehát ha egy Mekiben kávét rendelsz, minden esetben a McCafé számára készült, 100 % arabica kávét kapod. Ezt a minőséget az is biztosítja, hogy minden hazai étteremben adagonként, frissen őrölt kávéból készülnek az italok.
Alkalmazkodás a helyi ízléshez
A McCafé a termékfejlesztés során nagy hangsúlyt fordít a vendégigényekre és a helyi ízlésre. Nálunk a legnépszerűbb kávéváltozatok a Cappuccino, a Caffé Latte, az Espresso és a szezonális italok. Jellemzően évente két alkalommal jelentkezik a lánc szezonális újdonságokkal. A tavaszi-nyári időszakra jeges kávéitalt hoz natúr és ízesített formában, de olyan különlegességek is helyet kapnak ilyenkor a kínálatban, mint pl. az Iced Espresso Tonic. Az őszi-téli hónapokban ízesített Latte termékkel bővítik a kínálatot. A vendégek nagyon kedvelik a karamell, vanília és a kókusz ízeket, de olyan különlegességekkel is lehetett már találkozni, mint a créme brulée, a csokis keksz vagy a tonkabab.
A fenntarthatóság a működés egyik alapja
A McDonald’s éttermekben, így a McCafé®-ban is fontos szempont a fenttarthatóság. A lánc a kávézókban is teljeskörűen végzi a szelektív hulladékgyűjtést, és 2011 óta csak fenntartható forrásból származó, Rainforrest Alliance Certified™ minősítésű kávét szolgál ki.
Befektetés az emberekbe és a minőségbe
A McCafé® termékeket készítő munkatársak képzésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Az éttermekben és kávézókban dolgozó oktató kollégák egy belső képzés mellett külső barista tanfolyamot is elvégeznek. Ezen a képzésen egy teljeskörű barista oktatásban részesülnek, ahol nemcsak egy bizonyítványt, de egyúttal egy szakmát is kapnak. Ők azok, akik továbbadják a tudást az étterem összes munkatársának, hogy mind a McCafé, mind pedig az éttermi részen kiváló minőségű kávéitalokat tudjanak készíteni mindannyian.
A kávén túl
Bár a McCafé® első sorban a kávéjáról ismert, ízletes süteményeket is kínál. A triplacsokis keksz, a vaníliás krémmel töltött fánk és a sajttorta évek óta nagy kedvencei a vendégeknek. A fogyasztói preferenciák változásával a lánc a sütemény portfóliót is bővíti, így például már vegán csokoládés kekszet is kínál, a kávékülönlegességek pedig akár laktózmentes tejjel, Oatly zabitallal, mandulaitallal és koffeinmentes változatban is kérhetők.
Kapcsolódó cikkeink
Lassan újra lehet tervezni
A májusi Trade magazin BusinessMeetup&Dinner rendezvényen Noszek Péterrel, a Nestlé…
Tovább olvasom >Emelkedő kávéárak: katasztrófák sújtják a világ legnagyobb kávétermesztőit
Európa-szerte egyre drágább a kávé, mivel a világ két legnagyobb…
Tovább olvasom >Az arabica kávé a klímaváltozás árnyékában – nagy változások jönnek
Az arabica kávé a világ második legértékesebb árucikke az olaj…
Tovább olvasom >
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
Alelnököket választott a Magyar Marketing Szövetség
A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) alapvető célkitűzése, hogy az egyik…
Tovább olvasom >Minél magasabb pozíciót töltenek be, annál nagyobb a nyomás a nőkön, hogy gyorsan visszatérjenek a szülési szabadságról
Szigorú szabályok védik a gyermeket vállaló alkalmazottakat, mégis számos akadály…
Tovább olvasom >Versenyhátrányba kerülhet Magyarország a vendégmunkásokért folytatott harcban
Az elmúlt három évben több mint 100 ezer vendégmunkás érkezett…
Tovább olvasom >