Kávészakértők sikere a Sara Lee színeiben

Szerző: trademagazin Dátum: 2006. 11. 20. 08:00

Az első 5 helyezésből hármat a kávé és tea területen piacvezető Sara Lee Hungary Zrt. által támogatott és felkészített baristák szereztek meg októberben, a magyar barista bajnokságon. A Hoventa kiállítás keretein belül megrendezett versengésen a csapat a Sara Lee magas minőségű Piazza d'Oro Forza és Intenso kávéiból készült ínyenc kávékülönlegességekkel hódította meg a zsűrit. A megmérettetésen 15 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy elkészítsenek és felszolgáljanak 4 Espresso-t, 4 Cappuccino-t és 4 egyedileg kitalált, ínyenc kreatív kávéitalt.
A Piazza d' Oro Barista Team néven indult csapatból a versenyen az első helyezést Kovács Antal érte el, aki a 2006. év magyar barista bajnoka címet szerezte meg, és megkapta a jogot, hogy 2007-ben részt vegyen a Tokióban megrendezésre kerülő Barista Világbajnokságon. A dobogó harmadik fokára Kerekes Mónika, a Benczúr Hotel baristája állhatott, aki ezzel a 2006-os év legjobb Magyar Női Baristája lett. Az ötödik helyezést kitartó és lelkes hozzáállásával Farkas Csaba, a Sara Lee budapesti értékesítési képviselője szerezte meg.
– A Sara Lee kiemelkedő támogatásával azt a küldetését erősíti, amellyel szeretné minél magasabb szintre emelni a magyar kávézási kultúrát úgy, hogy a lehető legtöbb támogatást nyújtja a vendéglátós szakmának, s ezzel közvetett módon a fogyasztók elvárásait és igényét is alakítja – mondta Katus László, a Sara Lee Hungary Zrt. vendéglátó üzletágának ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink