Kávékülönlegességekekkel készül a Nespresso Valentin-napra
A szerelmesek ünnepén a megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Paris Espresso kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
Kapcsolódó cikkeink
Tovább emelkednek a kávéárak, figyelmeztet a Lavazza
Az olasz Lavazza arra figyelmeztet, hogy a kávé ára a…
Tovább olvasom >Más kávék! – A nap videója
Hogyan isszák a kávét a nagyvilágban; biztosan vannak közöttük olyanok…
Tovább olvasom >A kávé segít, ha túl sok ülőmunkát végez az ember
Egy friss kutatás szerint a rendszeres kávéfogyasztás mérsékelheti azokat az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >A hulladék körforgásáról fejlesztett új oktatási modulokat a Coca-Cola Magyarország
A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >