Kávékülönlegességekekkel készül a Nespresso Valentin-napra
A szerelmesek ünnepén a megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Paris Espresso kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
Kapcsolódó cikkeink
A brazil kávéra kivetett vámok ellenére is terjeszkedni tervez Amerikában a Lavazza
Az olasz Lavazza továbbra is terjeszkedni kíván az amerikai piacon,…
Tovább olvasom >Trade marketing, az elengedhetetlen? – Szerelmem a trade marketing – idén is
A Trade Marketing Klub hagyományos, online konferenciája, a Szerelmem a…
Tovább olvasom >Nincs már olyan, hogy olcsó kávé
Bár a kávéárak emelkedésének köszönhetően az ital fogyasztása csökkent, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >