Kávékülönlegességekekkel készül a Nespresso Valentin-napra
A szerelmesek ünnepén a megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Paris Espresso kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
Kapcsolódó cikkeink
Robbanás előtt a kávé és a tea ára
A reggeli kávé vagy a délutáni tea nem csupán ízlés…
Tovább olvasom >Túlteljesítette a Nescafé a regeneratív gazdálkodásból származó kávébeszerzéssel kapcsolatos célját
A Nestlé nemrégiben bejelentette, hogy a Nescafé márka 2023-ban a…
Tovább olvasom >Fúziót fontolgat a Lavazza és a Dallmayr– európai kávéóriás jöhet létre
Az olasz Lavazza kávékonszern egyesülést fontolgat a német Dallmayr vállalattal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökken
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >