Kávékülönlegességekekkel készül a Nespresso Valentin-napra
A szerelmesek ünnepén a megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható.
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK
ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók
20 ml tejszín
1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula
friss málnadarabok vagy liofilizált málna
fehércsokoládé-forgács
Eszközök
habszifon
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot.
2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval.
KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL
Hozzávalók
vaníliaszirup
kókuszreszelék
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
1 Paris Espresso kávékapszula
étcsokoládé-forgács
ehető szárított rózsaszirmok
Eszköz
kis méretű kávéscsésze
Elkészítés
1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket.
2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.
4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.
Kapcsolódó cikkeink
Évente több mint öt teljes napot töltünk kávézással
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >E-cigaretta, kávé, energiaital – mit “szólnak” a fogaink?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kávé, kreativitás, közösség – Caffè Vergnano Barista Bajnokság 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 2,4, az előző havit 0,8 százalékkal haladta meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: nő a vásárlóerő, bővül a kiskereskedelem – a családi adócsökkentések és a nyugdíjasok élelmiszerutalványa tovább erősítik a forgalmat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Van még tér a bővülésre a magyar boltokban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >