Kávécsodák versenye a Csodálatos Kávé kiállításon

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 13. 00:02

Jelentős márkák bemutatkozásával, a hazai piaci forgalom több mint felét képviselő cégek részvételével nyílik alig egy hónap múlva a Csodálatos Kávé kiállítás.

Az első hazai kávékiállítást április 23–25. között a Budapesti Vásárközpont D pavilonjában rendezi a Magyar Kávétársaság Kft. A Csodálatos Kávéra olyan ismert márkák képviselői jönnek, mint a Cafe Perte, a Bravos, a Pellini, a Mauro, Musetti, SaraLee, a Semiramis, Pasco és a Nestle. A szakkiállítást a kereskedők és termelők, a forgalmazók és a vendéglátó ipar képviselői számára rendezi a Magyar Kávétársaság Kft.
Az Európai Kávékülönlegességek egyesületének magyar tagozata erre az időpontra hirdette meg a VI. Magyar Barista Bajnokságot. A verseny helyszíne: Hungexpo D pavilonja lesz, így a látványos versengés szakmai környezetben, az ágazat piaci szakembereinek érdeklődése mellett zajlik. A versenyzők Brasilia Opus Sublima kávéfőző gépeken Brasilia és Mahlkönig által biztosított darálókon készíthetik el a versenyszámukat.
A bajnokságok egyben hivatalos kvalifikációk a 2010. júniusában, Londonban megrendezendő világbajnokságokra, vagyis a nyertesek Magyarországot fogják képviselni.
A Csodálatos Kávé kiállítást az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) támogatja.
Kapcsolódó cikkeink