Kávé, trappista és zsemle – ez drágult most brutálisan
A legfrissebb inflációs adatokból az látszik, hogy bár az árstopra kiválasztott termékek listája védhető, egészen sok, Magyarországon népszerű termék ára ettől függetlenül az egekben van. Nem is csoda, hogy 15 éve nem volt ekkora mértékű infláció hazánkban. Mutatjuk, mely termékek drágultak a legdurvább mértékben egy év, illetve egy hónap leforgása alatt.
A KSH legfrissebb statisztikái alapján 2007 augusztusában volt utoljára nagyobb infláció Magyarországon, mint most. Egészen pontosan a fogyasztói árak átlagosan 7,9 százalékkal voltak magasabbak 2022 januárjában, mint 2021 első hónapjában. Az évtizedes viszonylatban is brutális infláció fő oka az üzemanyag és az élelmiszerár-drágulás. Hiába azonban az átlagos drágulás rekordja, mint az mindig is lenni szokott, bőven akadnak olyan termékek, amiknek ennél bőven nagyobb mértékben emelkedett az áruk.
A Pénzcentrumon most ezeket gyűjtötték ki, illetve megvizsgáltuk azt is, mely termékek drágultak egy hónap leforgása alatt, tavaly december és idén január között, a cikk itt folytatódik.
Kapcsolódó cikkeink
Rekordmagas élelmiszerárak Magyarországon: a diszkontláncok a helyzet nyertesei
Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett az élelmiszerek ára Magyarországon, amely…
Tovább olvasom >Tejtermelés és feldolgozás: az Európai Uniótól a magyar trappistáig
Az Európai Unió tejtermelése 2023-ban elérte a 160,8 millió tonnát,…
Tovább olvasom >Folytatódhat jövőre a hitelezés fellendülése?
Akár még a 2021-es rekordévet is túlszárnyalhatja idén a lakossági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >