Kávé az árnyékból
Egyre nagyobb fogyasztói érdeklődés kíséri az USA-ban az úgynevezett árnyékban termett kávét. Ez a kávébab olyan cserjéken terem, amelyeket nem hatalmas ültetvényeken, hanem az esőerdők magas fái alatt ültettek el. Az árnyékban érett termés hamarosan Európa boltjaiban is elérhető lesz.
Népszerűségét csak fokozza, hogy termesztése egyúttal az esőerdők védelmezésével, énekes madarak és állatok életterének megőrzésével jár. Ennél is fontosabb persze, hogy az árnyékban termett kávébab íze finomabb, mert lassabban érik meg, több cukrot képes magába raktározni a szüret előtt, és sokkal összetettebb ízvilágot hordoz magában, mint a hagyományos fajta. Az esőerdők fáinak árnyékéban történő termesztés egyben visszatérés a hagyományok felé: a kezdeti időszakban nem önálló ültetvényeken, hanem az őserdők mélyén szüretelték a termést. E kávé gyakorlatilag biotermékként is forgalmazható, hiszen az esőerdőkben nem használnak vegyszereket a termelők.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >