Kartoncsomagolással a fenntarthatóságért

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 26. 10:18

A karton annyira természetes csomagolás mindennapjainkban, hogy könnyű megfeledkezni az általa biztosított előnyökről. Az alacsony súly, a jól nyomtathatóság mellett számos fenntarthatósági érv is szól a karton mellett, hiszen a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre könnyebb és mégis egyre megbízhatóbb. Kevesebb nyersanyag és energia felhasználásával könnyített változatokat állítanak elő a gyártók, így kevesebbet kell szállítani az ellátási láncban és a végén kevesebb hulladékot kell kezelni.

Joachim Quoden, az EXPRA ügyvezető igazgatója

Joachim Quoden, az EXPRA ügyvezető igazgatója

A Metsä Board Európa vezető, friss farostokból készült karton gyártója, a világ vezető mázolt liner előállítója és egyik legnagyobb papírgyártója elkötelezett az ökolábnyom csökkentése, a környezetvédelmi szempontok teljes folyamaton át történő érvényesítése iránt.

Világújdonságaival is ezt az irányt erősíti a Metsä Board, így az április folyamán bevezetett Modo Northern Light Litho és Flexo könnyű és erős, szépen nyomtatható mázolt hullámkarton alappapírjai is a szigorú fenntarthatósági szabályok alapján művelt svéd erdők fáiból készülnek

Kapcsolódó cikkeink