Kárpát-medencei mézfesztivál Zalaegerszegen

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 28. 10:59

A méz és a méhészet lesz a központi témája a pénteken kezdődő háromnapos kárpát-medencei mézfesztiválnak Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban.

A mézfesztiválra a hazai termelők mellett a határon túlról – Muravidékről, Ipolyságból és a Felvidékről – is érkeznek méhészek. A látogatók így a Kárpát-medence legkülönbözőbb fajtájú és ízesítésű mézeit és méhészeti termékeit kóstolhatják meg – mondta el Kondor Anita igazgató az MTI-nek.

A hagyományos mézkóstolás, mézek vására mellett kulturális programokkal is várják a közönséget, így a kicsiktől az időskorosztályig mindenki megtalálja a kedvére való programot. A gyerekek kézműves foglalkozásokon süthetnek mézeskalácsot, vagy gyertyát önthetnek méhviaszból.

Pénteken a szakmai programok jegyében telik a nap. A méhészeknek szóló előadásokat, fórumokat a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete szervezi. Szombaton délelőtt a mézlovagrendek Zalaegerszeg belvárosában vonulnak fel. A Keresztury művelődési központban a Kis Hétrét együttes és a Kiskalász zenekar ad gyermekműsort, vasárnap pedig egy vásári bábjátékot mutatnak be.

A fesztivál vendége lesz Lovász Andrea mézkirálynő. Tóth Endre mesterszakács az erre a célra kialakított látványkonyhában mézalapú ételeket főz, amelyeket természetesen meg is lehet kóstolni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink