Kárpát-medencei magyar gyerekek táborozását támogatta a MIRELITE MIRSA Zrt.

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 16. 11:23

A Kárpát-medence (Moldva, Székelyföld, Vajdaság, Kárpátalja és az Anyaország) területéről érkezett közel 700 magyar árva és nehézsorsú gyermek táborozását segítette gyorsfagyasztott zöldborsó adománnyal a MIRELITE MIRSA Zrt.

mirelite-gyerektabor

2015. július 14. Csobánka: Idén kilencedik alkalommal rendezte meg a nyíregyházi székhelyű eGYEsület a REmény Kis Emberei KözösségÉRT (GYEREKEKÉRT) nonprofit szervezet „Szövetség az életért táborát”. Az idén július 5 és 11 között a csobánkai Cserkészparkban tartott tábor hagyományosan fő célja megerősíteni a gyerekeket abban, hogy a határok nem választanak szét. A tábor működéséhez MIRELITE MIRSA Zrt. és más felajánlók is adományokkal járultak hozzá.

Teljes élet a nehézségek közepette is
A Szövetség az életért elnevezésű tábor célja, hogy megmutassa mi minden köt egybe bennünket, anyaországi magyarokat a Kárpát-medence más területén élő magyarokkal és megmutathassa a nehéz sorsú gyerekek számára, hogy van lehetőség teljes életre a nehézségek közepette is.
A tábor olyan gyerekek számára nyújt felejthetetlen élményeket, akik máshogy nem tudnának nyaralni menni, ez az egy lehetőségük van feltöltődni, barátokat szerezni, érezni, hogy ők vannak a középpontban, ők kapnak szeretetet, figyelmet és törődést.

Az idei évben is sikerült változatos programokkal meglepni a szervezőknek a hozzánk érkező fiatalokat. A megszokott sportolás, strandolás, kézműves foglalkozás, közös táncház, koncertek mellett idén ellátogattak a táborozók egy egyedi tárlatvezetés keretében a Nemzeti Galériába, voltak a Lázár lovasparkban, a mogyoródi Aquaparkban és hajókáztak az Európa hajón a Dunán.

Az egy hét alatt nagyon közel kerültek egymáshoz táborozók és táboroztatók. Barátságok szövődtek, kapcsolatok alakultak, összekötöttek és összekötnek a közös élmények akkor is, amikor az első napokban esetleg még nyelvi problémák adódtak.

A táboroztatást idén is 170 önkéntes gimnazista és egyetemista segítette, valamint a tábor filozófiájával egyetértő cégek adományaikkal támogattak.

Kapcsolódó cikkeink