Karbonsemleges minősítést szerzett a Morrisons „Better for Our Planet” tojása

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 02. 09:28

Megszerezte a British Standards Institution (BSI), azaz az Egyesült Királyság szabványügyi testülete karbonsemleges minősítését a Morrisons „Better For Our Planet” tojása.

A termék a BSI Kitemark tanúsítványt a testület által végzett szigorú vizsgálatokat követően kapta meg, amelyek révén biztosítható, hogy a tojás megfelel a szén-dioxid-semleges termékekre vonatkozó nemzetközi szabványoknak – közölte a vállalat.

Sophie Throup, a Morrisons gyártási igazgatója kijelentette:

– Ez a termékcsalád az első azon számos fenntartható termék közül, amelyeket a jövőben szeretnénk bevezetni, mivel azon dolgozunk, hogy támogassuk a beszállító gazdákat a nettó zéró kibocsátás elérésében.

A BSI Kitemark tanúsítás azt is elismeri, hogy a Morrisons 2021 óta a standard tojásválasztékhoz képest 60%-os szén-dioxid-csökkentést ért el a „Better For Our Planet” (Jobb a bolygónknak) termékcsaládban.

A Morrisons számos intézkedést hajtott végre a BSI karbonsemleges minősítésének megszerzése érdekében, többek között körforgásos takarmányozási rendszert vezetett be, ügyel a tyúkok egészségére és jólétére, valamint megújuló energiát használ a tyúkólakban. Emellett a szén-dioxid megkötése és tárolása érdekében erdőt, sövényt, füvet és vadvirágos réteket is fenntart a vállalat.

A Morrisons „Better For Our Planet” tojásai Dél-Anglia több mint 115 üzletében kaphatók – közölte a kiskereskedő.

ESM

Kapcsolódó cikkeink