Karácsonyi ruhagyűjtés az SOS Gyermekfalvak javára

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 02. 11:12

Karácsonyi ruhagyűjtést szervez a budapesti Pólus Center az SOS Gyermekfalvak lakói számára. Az adományokat december 16-ig lehet leadni a bevásárlóközpont információs pultjánál.

poluscenter

A jótékonysági akció keretében a szervezők olyan tiszta és szép állapotban lévő ruhaneműket gyűjtenek adományként, amelyeket a vér szerinti szüleiket nélkülöző gyerekek és fiatalok fognak megkapni a battonyai, a kecskeméti és a kőszegi SOS Gyermekfalvakban. Emellett díszeket is várnak, amelyekkel a bevásárlóközpont által felajánlott karácsonyfákat lehet feldíszíteni ezekben az otthonokban – áll az MTI-hez érkezett közleményben.

Barabás Éva, az SOS Gyermekfalvak jótékonysági nagykövete szerint az SOS nevelőanyukák, és az őket segítő szakemberek munkájukkal az összetört gyerekkort, a megtaposott biztonságot, az önbizalmat, a szeretetet ragasztják össze, míg a gyűjtésben résztvevők a közösség felemelő, megerősítő erejét éreztethetik meg a gyerekekkel.

Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa az otthonukat elvesztett gyermekek nevelését, a veszélyeztetett családok és gyerekek támogatását vállalta magára. Az alapítvány segítségével a vér szerinti szüleiket nélkülöző gyerekek SOS nevelőszüleikkel családi házakban nőnek fel, ahol együtt maradhatnak testvéreikkel is.(MTI)

Kapcsolódó cikkeink