Karácsonyi adománygyűjtés: idén kétszer annyi élelmiszeradomány a Tesco vásárlóitól

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 15. 12:05

Összesen közel 40 millió forint értékben adományoztak tartós élelmiszert a Tesco vásárlói a rászoruló családok részére. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Vöröskereszt által szervezett karácsonyi adománygyűjtési akciók keretében két hétvégén gyűjtötték az önkéntesek a felajánlásokat az ország Tesco áruházaiban. Az összegyűjtött adományokból 15 000 ember kaphat csomagot még az ünnepek előtt.

A már hagyományosnak számító országos karácsonyi adománygyűjtési akciók az idén is eredményesen zárultak, hiszen összesen 78 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Tesco vásárlóinak jóvoltából. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Vöröskereszt a Tescóval együttműködve november utolsó és december első hétvégéjén szervezett gyűjtést a rászorulók javára.

Idén, november 25-én és 26-án az ország összes Tesco hipermarketjében várta az áruházlánc a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen a segítő szándékú vásárlók felajánlásait, elsősorban tartós élelmiszereket, például étolajat, cukrot, konzerveket, édességet, tésztát és bébiételt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 52 tonnányi adományt gyűjtött össze a Tesco hipermarketekben. Az adományokból 15 ezer élelmiszercsomagot juttat el partnerszervezetein keresztül a rászorulóknak még karácsony előtt.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 2-án és 3-án, országszerte összesen 103 Tesco áruházban várták a vásárlók élelmiszeradományait. Az „adománykosárba” összesen közel 26 tonna tartós élelmiszer – konzerv, tészta, UHT tej, bébiétel, édesség – gyűlt össze, amelyeket a Vöröskereszt partnerszervezetein és önkéntesein keresztül juttat el még karácsony előtt azon családok számára, akiknek erre a leginkább szükségük van.

Kapcsolódó cikkeink