Kapuvári húsgyár: két teljes és két részajánlat a vagyonra

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 30. 11:29

Két induló az egykori kapuvári húsgyár teljes vagyonára tett ajánlatot, kettő pedig egyes elemekre a legújabb pályázaton – közölte az MTI érdeklődésére a pályázatok keddi bontása után a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. ügyvezetője.

hus-marha

Kovács Csaba elmondta: a teljes körű ajánlatokban a meghirdetett ár alatti összeg szerepel, ennek ellenére megfontolják ezek elfogadását. A pályázat eredménye várhatóan a jövő héten születhet meg – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a részajánlatok egyike a Kapuvári Hús Zrt. szennyvízülepítő telepére, a másik a társaság tulajdonában álló kapuvári Bacon Kft. gépparkjára érkezett.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy 2012. szeptember 17-én, hetekkel a termelés leállása után benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először tavaly áprilisban, majd júniusban hirdették meg, együttesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat. A zrt. vagyonának irányára ezeken a pályázatokon mintegy 1,5 milliárd, a kft.-é körülbelül 450 millió forint volt, de később csökkentették az árat.

A határidőig akkor mintegy 120 hitelezői bejelentést nyújtottak be, összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékben.

A mostanit megelőző pályázatot február közepén nyilvánította érvényesnek, de eredménytelennek az NRN Kft. Akkor három ajánlat érkezett. Egyikük a kikiáltási ár felét sem elérő összegért vette volna meg a társaság teljes vagyonát, míg két jelentkező az üzem szennyvíztelepe iránt érdeklődött. Az ajánlott összegek együttesen sem érték el a kért ár hetven százalékát. Az egykori húsgyár gépsoraival rendelkező, a Kapuvári Hús Zrt. által tulajdonolt Kapuvári Bacon Kft. vagyonára akkor nem érkezett ajánlat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink