Kapszulába zárt kávéház: megérkezett Magyarországra NESCAFÉ Dolce Gusto

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 10. 16. 00:00

Megérkezett Magyarországra a NESCAFÉ és a Krups közös alkotása, a Dolce Gusto, amely hamisítatlan kávéházi hangulatot varázsol otthonunkba. A formatervezett kapszulás gép ötvözi a Krups technológiát a NESCAFÉ élvezettel.

Az instant kávéiról ismert NESCAFÉ Magyarországon most először jelentkezik őrölt-pörkölt kávéval: a kapszulák a legfinomabb, 1000 és 2000 méter közötti magasságban érlelt, őrölt, pörkölt Arabica kávét zárják légmentesen magukba.
A Dolce Gusto több mint egy kávégép: az italfőző rendszer a klasszikus Espresso és az ütős Espresso Intenso mellett egyetlen perc alatt képes elkészíteni a krémes Cappuccinot, a habos forrócsokoládét, a Chococinot és a lágy Latte Macchiatot is.
A hamisíthatatlan kávéházi élmény titka a gép által kifejtett 15 bar nyomásban rejlik. Kávékészítéskor ugyanis 13-14 bar nyomás felett képződik a fekete felületén megjelenő jellegzetes vékony, mogyoróbarna „crema réteg”, amely a kávé belsejébe zárja a finom aromákat és illóanyagokat.
A legszembetűnőbb újdonság a tejkapszula, amelyből a NESCAFÉ Dolce Gusto tejhabot varázsol. A szabadalmaztatott kapszula-technológiának köszönhetően automatikusan beáll az italnak megfelelő nyomás. A kávé, a kakaó majd a tejhab a légmentes csomagolásból egyenesen a gőzölgő italba kerül.

Kapcsolódó cikkeink