Kaposvár tízmilliárdból fejleszti az idegenforgalmat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 04. 18. 10:38

Kaposvár tízmilliárd forintot költ a turizmus bővülését is szolgáló helyi fejlesztésekre a következő években – tájékoztatta a városháza az MTI-t.

kaposvar

Azt írták, a somogyi megyeszékhelyen megújul a Csokonai fogadó, a Deseda tónál kempinget alakítanak ki, rendbe teszik a strandot és vízitúra-útvonalat jelölnek ki. Turisztikai szempontból is fontos lépésnek nevezték az új sportcsarnok és versenyuszoda megépítését, valamint a Csiky Gergely Színház felújítását.
A városháza Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármesternek a csütörtöki, kaposvári turisztikai szezonnyitón mondott beszédéből idézve kiemelte, hogy a város egyre népszerűbb a turisták körében, tavaly a vendégek száma 12 százalékkal, a vendégéjszakáké 15 százalékkal emelkedett az előző évi adatokhoz képest.
A politikus azt mondta: továbbra is fontos, hogy egyre többen látogassanak Kaposvárra, és olyan élményeket kínáljanak nekik, amelyek révén a város jó hírét viszik, majd vissza is térnek.
Szita Károly emlékeztetett arra, hogy Kaposvár részt vesz az Európa Virágos Városa versenyen, ezért arra kérte a város polgárait, a sikeres szereplés reményében segítsék a somogyi megyeszékhely “zöld” törekvéseivel is összhangban álló felkészülést.
Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője egy márciusi sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy Kaposvár turizmusa dinamikusan fejlődik: a vendégek száma a 2010-es 15 ezerről 2016-ra 25 ezerre, a vendégéjszakáké 32 ezerről 60 ezerre nőtt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink