Kampósrépa és görbeuborka leves
A németek joggal állítják magukról. komolyan veszik a fenntartható fejlődés gondolatát, környezetük védelmét. A próbálkozások – a mi pragmatikus közép-európai gondolkozásunkkal – időnként extrémnek tűnő irányokba mennek el. Első hallásra meglepőnek tűnik a berlini Culinary Misfits kezdeményezése is. A cateringgel foglalkozó vállalkozás csak olyan alapanyagokat használ, amik nem felelnek meg a szupermarketek és éttermek vizuális sztenderdjeinek. Az ötletgazdák szerint a betakarított mezőgazdasági termés közel fele a szemetesben végzi, vagy állatok elé kerül – ők ebből a kategóriából vásárolnak. A zöldségekből, gyümölcsökből próbálnak kinézésre is egyedien ható ételeket készíteni, és így keletkeznek a marketingötletként is meggyőző szellemes ételnevek, mint például a kampósrépa és görbeuborka leves. A két tulajdonos hölgynek egyébként nincs szakács végzettsége: a gasztronómiáért lelkesedő dizájnerekről van szó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >