Kampósrépa és görbeuborka leves
A németek joggal állítják magukról. komolyan veszik a fenntartható fejlődés gondolatát, környezetük védelmét. A próbálkozások – a mi pragmatikus közép-európai gondolkozásunkkal – időnként extrémnek tűnő irányokba mennek el. Első hallásra meglepőnek tűnik a berlini Culinary Misfits kezdeményezése is. A cateringgel foglalkozó vállalkozás csak olyan alapanyagokat használ, amik nem felelnek meg a szupermarketek és éttermek vizuális sztenderdjeinek. Az ötletgazdák szerint a betakarított mezőgazdasági termés közel fele a szemetesben végzi, vagy állatok elé kerül – ők ebből a kategóriából vásárolnak. A zöldségekből, gyümölcsökből próbálnak kinézésre is egyedien ható ételeket készíteni, és így keletkeznek a marketingötletként is meggyőző szellemes ételnevek, mint például a kampósrépa és görbeuborka leves. A két tulajdonos hölgynek egyébként nincs szakács végzettsége: a gasztronómiáért lelkesedő dizájnerekről van szó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >