Kampósrépa és görbeuborka leves
A németek joggal állítják magukról. komolyan veszik a fenntartható fejlődés gondolatát, környezetük védelmét. A próbálkozások – a mi pragmatikus közép-európai gondolkozásunkkal – időnként extrémnek tűnő irányokba mennek el. Első hallásra meglepőnek tűnik a berlini Culinary Misfits kezdeményezése is. A cateringgel foglalkozó vállalkozás csak olyan alapanyagokat használ, amik nem felelnek meg a szupermarketek és éttermek vizuális sztenderdjeinek. Az ötletgazdák szerint a betakarított mezőgazdasági termés közel fele a szemetesben végzi, vagy állatok elé kerül – ők ebből a kategóriából vásárolnak. A zöldségekből, gyümölcsökből próbálnak kinézésre is egyedien ható ételeket készíteni, és így keletkeznek a marketingötletként is meggyőző szellemes ételnevek, mint például a kampósrépa és görbeuborka leves. A két tulajdonos hölgynek egyébként nincs szakács végzettsége: a gasztronómiáért lelkesedő dizájnerekről van szó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Meglepő ízibridek – A nap képe
Szeretjük a csokoládét! Sokunk kedvenc chiliszósza pedig az évekkel ezelőtt…
Tovább olvasom >