Kacsacsőrű emlősök tanítanak pénzügyekre

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 10. 01. 08:42

Élményt nyújtva, szórakoztatva kell a fiatalokat pénzügyi ismeretekre tanítani. Erre az OTP Fáy András Alapítvány egy formabontó digitális megoldást fejlesztett: a Platypus: A FinLit Story egy pénzügyi feladványokkal teletűzdelt, ingyenesen letölthető, fiataloknak szóló mobilos játék. A játék két főhőse Cash és Flow, az ifjú kacsacsőrű emlősök, akiknek Dér Heni, a népszerű énekesnő és Cooky, az ismert rádiós műsorvezető kölcsönözték a hangjukat.

Kacsacsőrű emlősök tanítanak pénzügyekre-OTP

A kerettörténet szerint Cash és Flow feladata megtisztítani az univerzumot a pénzügyi pusztulást terjesztő Suttogóktól. A témaköröket – háztartási pénzügyek, vállalkozás, állam, bankok, pénzügyi tudatosság – nem csupán szerteágazó feladatokon, hanem hangulatvideókon és dialógusokon keresztül is árnyalja a játék, amely úgy van megtervezve, hogy használóját mindig újabb és újabb kihívások megoldására sarkallja, és ne akassza meg a sokszínű, szórakoztató tanulási folyamatot.

A pályák során sushikat is lehet gyűjteni, amelyek a www.platypus.hu weboldalon licitjáték keretében értékes valódi ajándékokra, egyebek mellett okostelefonra, rollerre vagy játékkonzolra válthatók be. A virtuális pénzzel és a sushikkal a játékon belül pedig olyan extrákat vehet meg a felhasználó, mint például egy nagyobb űrhajó, vagy valamilyen különleges képesség. //

Kapcsolódó cikkeink