Júliusban tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 10. 21:43

2014. júliusban a gyorsbecslés szerint 2,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,7, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,4 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene.

2014. júliustól a kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó bázis- és tárgyidőszaki adatok tartalmukban megegyeznek, ezért a KSH a továbbiakban egy idősort közöl.

A statisztikai hivatal emlékeztet arra, hogy 2013. július 1-jétől átalakult a dohánytermékek kiskereskedelmének szerkezete. Egyidejűleg az adatok forrásában is változás következett be: 2013 júliusától állnak rendelkezésre a Nemzeti Dohány-kereskedelmi Nonprofit Zrt. teljes körű adatai. A többi üzlettípus forgalmi adatainak a forrása nem változott. Az idősorok bővülésével a naptárhatástól megtisztított, a szezonálisan kiigazított és a trendadatok is visszamenőlegesen módosulhatnak.

Kapcsolódó cikkeink