Júliusban 4,1 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 09. 05. 11:56

Júliusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 4,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Január-júliusban a forgalom 4,0 százalékkal emelkedett a nyers adat szerint, a naptárhatástól megtisztított mutató 3,9 százalékos növekedést jelez a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

Júliusban is a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletek forgalma mutatta a legnagyobb, 7,1 százalékos növekedést, az üzemanyag-eladások 3,4 százalékkal emelkedtek a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,1 százalékos volt az értékesítés volumenének éves összevetésű növekedése.

Az első hét hónapban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 6,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A júliusi kiskereskedelmi forgalomról szeptember 22-én közli a részletes adatokat második becslése alapján a KSH. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink