Judafest Gasztronómiai Fesztivál a megújult Kazinczy utcában

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 24. 11:50

Negyedik alkalommal rendezik meg a Judafest Gasztronómiai Fesztivált november 27. és december 1. között az erzsébetvárosi Kultúra utcájában, a megújult Kazinczy utcában, az eseményen a különleges kóser ízek mellett koncerteket és kiállításokat is szerveznek.

Újabb izgalmas gasztronómiai találkozásra invitálja a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) azokat az ínyenceket, akik az ötnapos rendezvényen nemcsak a zsidó konyha népszerű és kevésbé ismert ízeivel ismerkedhetnek meg, de belekóstolhatnak az ingyenes kulturális programokba és koncertekbe is – adták hírül a szervezők.

Az idei Judafesten minden eddiginél több hazai vendéglátóhely mutatkozik be zsidó ételkínálatával. A kóser ételek, a hagyományos és a modern zsidó konyha ízei mellett Kárpátalja zsidó ételkülönlegességei is bemutatkoznak. A fesztivál öt napja alatt a kiállítók többféle sólettel, flódnival, kóser péksüteménnyel, falafellel, maceszgombóccal és más izgalmas ételekkel várják a látogatókat a Kazinczy utca Dob utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.

Idén számos kulturális program is terítékre kerül: odesszai kocsmadalokból koncertet ad Jávori “Fegya” Ferenc és Dunai Tamás, fellép a Delalamm dzsesszformáció, a Vinylstrings duó és a Mizrachim zenekar is. A gyermekes családoknak koncerttel készül Eszményi Viktória és Heilig Gábor, valamint megnézhetik a Batyuszínház és az Apró Színház előadását. Az ebédidőben a helyszínre látogatókat a fesztivál ideje alatt különböző hangszereken játszó muzsikusok szórakoztatják majd.

November 27-én nyitva tart az Élő Könyvtár, ahol az érdeklődők néhány percre kölcsönözhetnek filozófust, rabbit, muzeológust vagy nyelvészt, így az érdeklődők olyan kérdéseket tehetnek fel az “élő könyveknek”, amelyekre korábban nem találtak választ.

Vasárnap kiállítás és sétatúra is várja azokat, akik jobban megismernék a pesti zsidónegyedet és a benne rejlő titkokat.

A fesztivál részletes programja és további információk a rendezvény weboldalán a www.judafest.org címen érhetők el. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink