Jövőre is kapható lesz Szent Erzsébet kenyere

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 16. 11:10

Jövőre is kapható lesz Szent Erzsébet kenyere, amelynek bevételéből az éhezőket támogatja a Lipóti Pékség és a Katolikus Karitász – jelentette be Tóth József Péter, a pékség tulajdonosa hétfőn sajtótájékoztatón.

Lipoti

Az eredetileg csak az adventi időszakra tervezett segélyakcióban minden eladott Szent Erzsébet-kenyér árából tíz forintot kap a Katolikus Karitász, hogy élelmiszercsomaggal, meleg étellel támogathassa az éhezőket.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte, hogy igyekeznek megtalálni és segíteni azokat a vállalkozásokat, amelyek részt szeretnének venni a társadalmi felelősségvállalásban. Mint mondta, egyre több magyar vállalkozás szeretne és tud is segíteni. Ehhez teremtették meg az adminisztratív lehetőséget 2010-ben az adományok áfájának eltörlésével – tette hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2010 óta megduplázódott a Karitatív Tanács támogatása. Mint mondta: kétszeresére emelték a támogatás mértékét és a támogatottak számát is, így a segélyszervezetek is több munkatárssal dolgozhatnak, több gyűjtést, több segélyakciót tudnak szervezni. Soltész Miklós hozzátette: ezen akciók sorába illeszkedik az államtitkárság, a Katolikus Karitász és a Lipóti Pékség közös, Szent Erzsébet kenyere elnevezésű akciója is.

Tóth József Péter elmondta, az akció annyira sikeres, hogy 2015-ben is folytatják. Ismertetése szerint naponta közel 1000 Szent Erzsébet-kenyeret adnak el.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója arról beszélt, hogy az akció Szent Erzsébet napján, november 19-én kezdődött, amikor a karitász munkatársai 7500 kenyeret osztottak szét a rászorulóknak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink