Jövőre hazánk ad otthont az első Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozónak

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 04. 00:08

Magyarország ad otthont 2010 augusztusában az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozónak, valamint ennek az eseménynek kiemelt részeként a X. Jubileumi Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszusnak.

A rendezvénysorozat bemutatójára 2009. november végén került sor a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban.
A világtalálkozóra meghívást kapnak a világ kiemelkedő élelmiszergazdasággal rendelkező országai. A szemléletformálást legfontosabb célként kitűző eseménysorozat koncepciója, hogy a fogyasztók, a vállalkozók, a hatóságok, az oktatás és a tudomány egymásra találjon, és közös úton haladjon a jövőben.
„Az élelmiszereket bizalmi termékként és stratégiai fontosságú árucikként kell kezelnünk. Az elégséges mennyiség, a biztonságosság, az egyenletes jó (vagy éppen különleges-) minőség, a nyomonkövethetőség, a tisztességes piaci magatartás, s a fenntarthatóság olyan szempontok, amelyeket a jövőben egy ország sem hagyhat figyelmen kívül, ezeket biztosítani a globalizálódó gazdaságban azonban csak nemzetközi összefogással lehet. Erre mutat példát az Európai Élelmiszerlánc Parlament” – hívta fel a figyelmet dr. Búza László, az Európai Élelmiszerlánc Parlament elnöke.
„A szakmai eseményekre a mintegy 180 együttműködő országból 1500-2000 szakembert várunk (a videokonferencia és hírszolgálati elemek segítségével a virtuálisan bekapcsolódó résztvevőket nem számolva). A nagyközönségnek szánt, fesztivál jellegű események látogatottsága elérheti a 250 ezer főt, s abban bízunk, hogy a rendezvénysorozat üzenetei még több emberhez eljutnak majd” – mondta dr. Búza László.
A szakmai és kommunikációs célok ismertetése kapcsán dr. Süth Miklós szakállamtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy életünk minőségét legalább háromnegyedrészt az általunk elfogyasztott élelmiszerek minősége határozza meg – írja az esemenymenedzser.hu.

Kapcsolódó cikkeink