Jövő nyártól nincs színes kupak a Müller Milk tejes palackjain az Egyesült Királyságban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 30. 09:39

Eredményes teszteket követően a Müller Milk & Ingredients valamennyi tejes palackjának színes kupakját újrahasznosítható, átlátszó műanyagra cseréli.

A tejipari óriás közlése szerint az átállás a jövő nyárig a teljes – saját márkás és márkás tejből álló – kínálatára vonatkozóan megtörténik, és a cég már el is indította a folyamatot.

Az első, novemberben kezdődött és decemberben befejeződő szakaszban a Müller Milk a jelenleg legnépszerűbb félzsíros tej zöld kupakját cseréli le. A többi színes kupak 2023 nyaráig tűnik el, és “továbbra is vizsgálja, hogyan lehetne a kupakokhoz az újrahasznosíthatóságra vonatkozó tartalmat rendelni” – közölte a vállalat.

Míg a Müller saját gyártású tejes palackjai teljes mértékben újrahasznosíthatók, és legalább 30%-ban újrahasznosított anyagból (rHDPE) készülnek, a jelenleg használatban lévő színes kupakok élelmiszeripari csomagolásként nem hasznosíthatók újra.

A vállalat szerint az átlátszó kupakok bevezetésével az alapanyag az élelmiszer-ágazatban tarthatóvá válna újrafelhasználás céljából. Tekintettel arra, hogy az rHDPE iránti kereslet jelenleg meghaladja a kínálatot, a “zártláncú rendszerre” való áttérés várhatóan évi 1560 tonnával növeli a piacon hozzáférhető alapanyag mennyiségét, ami viszont csökkentheti a szűz műanyag iránti keresletet.

The Grocer

Kapcsolódó cikkeink