Jóváhagyta az ausztrál kormány a 11 milliárd dolláros söripari felvásárlást

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 25. 12:25

Jóváhagyta az ausztrál kormány a Foster’s Group Ltd. felvásárlását, a SABMiller 11,5 milliárd ausztrál dollár ellenében veszi át a sörfőzdét. A kormány azonban bizonyos feltételeket tűzött ki, például, hogy a vállalatnak továbbra is Ausztráliában kell folytatnia tevékenységét.

Ez volt az utolsó szabályozó tényező, melyet tisztázni kellett a Foster’s részvényeseinek december 1-i ülése előtt, melyen várhatóan szintén jóváhagyják az üzletet, ehhez a szavazatok 75%-ára lesz szükség.

Az AT&T közleménye szerint 4 milliárd dolláros költséget jelentene a vállalatnak, amennyiben a Deutsche Telekom tulajdonában lévő T-Mobile USA felvásárlási üzlete kudarcba fulladna. Ezzel a cég, ha nem is konkrétan, de nagyjából elismerte, hogy csökken annak az esélye, hogy az amerikai hatóságok jóváhagynák a hatalmas méretű akvizíciót (39 milliárd dollár). A hatósági szervek szerint az üzlet létrejötte jelentősen rombolná a piaci versenyt, valamint nem értik, hogyan jöhetne létre az AT&T által hangoztatott nagyjából 100 ezer új munkahely.

Az üzlet kapcsán korábban a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) és az Igazságügyi Minisztérium (DOJ) is kifejtette véleményét, mindkét intézmény szerint versenyellenes lenne az akvizíció létrejötte.

A Gap Inc. tervei szerint a 2012-es pénzügyi év végére megháromszorozzák a Kínában lévő üzleteik számát. A vállalat a januárban végződő 2011-es üzleti év végére 15 boltot szeretne üzemeltetni, míg a következő évre ez a szám a várakozások szerint 45-re ugrik majd.

A Gap-nak jelenleg több, mint 400 üzlete van Ázsia szerte, ebből 8 működik Shanghaiban és Pekingben, a tervek szerint további két nagyvárosban nyitnak boltokat az év végéig.

A kínai ruházati piac forgalma a várakozások szerint megháromszorozódik a következő 10 évben, elsősorban a növekvő fogyasztói jólét hatására – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink