Jönnek a bankkártya méretű mobilok

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 10. 11:00

Hamarosan megérkeznek hazánkba azok a bankkártya méretű mobiltelefonok, amelyek nem csak a fiatalokat akarják megnyerni, hanem azokat is, akiknek második telefonra van szükségük.
Néhány héten belül Magyarországon is kaphatók lesznek a szingapúri Aplustec LLP Card Phone kártyatelefonjai. A Card Phone telefoncsalád három tagja lesz kapható Magyarországon, a CM1-Aqua, a CM1-Super és a CM1-Colour's.

telefon

fotó forrása: hirado.hu

A CM1-Aqua a világ első bankkártyaméretű vízálló telefonja. Olyan vékony és könnyű, hogy a bankkártyák mellett elfér a pénztárcában is. Tartozék a 4 GB-os microSD memória, az akkumulátor kapacitása a gyártó állítása szerint közel hat nap készenléti időre elegendő, a töltés szabványos microUSB kábellel történik.

További különlegessége a készüléknek, hogy az elterjedt IPX7-es szabványnál jobb, IPX8-as vízállóságú, ami a szabvány szerint a vízzel szembeni ellenállás legmagasabb foka. Az IPX8-as szabvány azt tanúsítja, hogy a készülék egy méternél mélyebb vízbe folyamatosan merítve is védett (a tengervizet nem állja). Nem véletlen, hogy a gyártó célközönsége a strandolók, a vízi-sportolók és a horgászok.

Szintén bankkártya méretű, ám „dundibb” CM1-Super hasonló tudású, mint a CM1-Aqua. A különbség a vízállóságon kívül az, hogy nagyobb méretű kijelzővel, nagyobb billentyűkkel, hosszabb üzemidővel, és vastagabb készülékházzal rendelkezik. A CM1-Super a hosszú készenléti idő miatt az utazók, kirándulók részére lehet előnyös. Gyerekeknek, fiataloknak szánják a CM1-Color’s-t, amely nevéhez hűen divatos színekben lesz kapható. Ez a készülék is 4 gigabyte microSD tárhellyel rendelkezik.

A jóval drágább készülékeknél sem elterjedt a mobilok érdekes szolgáltatása, hogy automatikusan felveszik és tárolják a beszélgetéseket. A beépített nyomkövetőjük segítségével informálódhatunk az idősebb, feledékenyebb családtagunk, vagy kisiskolás gyermekünk tartózkodási helyéről, és akár a kiránduláson eltévedt ismerősünk helyzete is lekérhető. Mindegyik típus képes zene lejátszására és FM rádió műsorának vételére.

Huszonöt-harmincezer forintért nem várhatunk erőgépeket, vagy nagy csodákat, de második telefonnak jól beválhatnak a Card Phone-ok, amelyek mellesleg képesek arra, a Bluetooth tárcsázóval távirányítsák az elsődlegesen használt okostelefont. (hirado.hu)

Kapcsolódó cikkeink