Jön az első PC-s onlinekassza

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 14. 12:10

Hamarosan engedélyt kap az első számítógépes alapú online pénztárgép – tájékoztatta az onlinekassza.hu-t az MKEH. Egy típus ugyanis már sikeresen zárta a műszaki vizsgálatokat, így már csak néhány papír szükséges a kiadáshoz. A kiskasszák piaca is újabb szereplőkkel bővülhet a közeljövőben, még 13 típus vár engedélyre.

penztargep-LSK

Hamarosan engedélyt kaphat az első PC-alapú pénztárgép a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. A hatóság tájékoztatása szerint összesen 18 kérelmet adtak be számítógépes alapú kasszákra, ezek közül egyetlen olyan van, amelynek már befejezték a műszaki vizsgálatát, és a dokumentáció kiegészítése után forgalmazható lesz. Ezen kívül két olyan eset van, amelyben még kisebb javítások szükségesek a vizsgált kasszán.

A hivatal élhet azzal a lehetőséggel, hogy ha a pénztárgép nem felel meg a rendeletben foglalt feltételeknek, de kisebb módosításokkal teljesítheti az elvárásokat, akkor nem utasítja el a kérelmet, hanem határidőt tűz ki a hibák kiküszöbölésére. Három további esetben még a szoftverfejlesztés zajlik, ezeken kívül 12 olyan kérelem van, amelyeknél még csak papíron kértek engedélyt, a kasszát még nem mutatták be a vizsgálathoz – tájékoztatott az MKEH illetékese.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/672-jon-az-elso-pc-s-onlinekassza

Kapcsolódó cikkeink