Szigorítana a burgonya forgalombahozatali szabályain az FM
Szigorítaná az étkezési burgonya forgalomba hozatali szabályait a Földművelésügyi Minisztérium (FM) – írja az agrarszektor.hu. A cél az, hogy kizárólag megfelelő minőségű, osztályozott burgonya kerülhessen a vásárlók kosarába.
A Földművelésügyi Minisztériumnak a kormany.hu-n közzétett rendelettervezete szerint csak olyan étkezési burgonya kerülhet kereskedelmi forgalomba, amely ép, nincs eltávolított része és nem hiányos, tiszta és kemény, legkisebb átmérője pedig nem lehet kisebb 3,5 centiméternél – közölte a Magyar Idők. Az előrecsomagolt és ömlesztett áru csak azonos eredetű, fajtájú, minőségű, héj- és hússzínű burgonyagumót tartalmazhat.
A csomagoláson minden esetben fel kell tüntetni a megnevezést, a fajtanevet, a csomagoló és forgalmazó nevét és címét, a csomagolás időpontját, a származási országot, valamint a burgonya főzési típusát. A tárca a szigorításokat azzal indokolja, hogy kizárólag megfelelő minőségű, osztályozott burgonya kerülhessen a vásárlók kosarába. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Több alapélelmiszer drágult, kiugrott a krumpli ára a diszkontokban
Minimális áremelkedést mért június végén a Privátbankár a hazai diszkontláncokban:…
Tovább olvasom >A burgonyatermesztés jelenéről és jövőjéről szervezett tanácskozást az OBTT
Az idén is egy nagyszabású szakmai tanácskozás keretében vitatták meg…
Tovább olvasom >Változó ízlés, növekvő kihívások: új irányokban a magyar burgonyaágazat
A piac átrendeződése, a fogyasztói szokások radikális változása, valamint az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágább lesz idén a vegán grillezés Németországban
7%-kal emelkedett a vegán grilltermékek ára Németországban a 2024-es évhez…
Tovább olvasom >AI-képzést indít kiskereskedőknek a Google és a Német Kereskedelmi Szövetség
A Google és a Német Kereskedelmi Szövetség (HDE) közös kezdeményezésével…
Tovább olvasom >Az ifjú teniszcsillag, Carlos Alcaraz a Danone új márkanagykövete
Globális márkanagykövetként az ifjú spanyol teniszsztár, Carlos Alcaraz segíti az…
Tovább olvasom >