Szigorítana a burgonya forgalombahozatali szabályain az FM

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 13. 11:44

Szigorítaná az étkezési burgonya forgalomba hozatali szabályait a Földművelésügyi Minisztérium (FM) – írja az agrarszektor.hu. A cél az, hogy kizárólag megfelelő minőségű, osztályozott burgonya kerülhessen a vásárlók kosarába.

burgonya

A Földművelésügyi Minisztériumnak a kormany.hu-n közzétett rendelettervezete szerint csak olyan étkezési burgonya kerülhet kereskedelmi forgalomba, amely ép, nincs eltávolított része és nem hiányos, tiszta és kemény, legkisebb átmérője pedig nem lehet kisebb 3,5 centiméternél – közölte a Magyar Idők. Az előrecsomagolt és ömlesztett áru csak azonos eredetű, fajtájú, minőségű, héj- és hússzínű burgonyagumót tartalmazhat.

A csomagoláson minden esetben fel kell tüntetni a megnevezést, a fajtanevet, a csomagoló és forgalmazó nevét és címét, a csomagolás időpontját, a származási országot, valamint a burgonya főzési típusát. A tárca a szigorításokat azzal indokolja, hogy kizárólag megfelelő minőségű, osztályozott burgonya kerülhessen a vásárlók kosarába. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink