Szigorítana a burgonya forgalombahozatali szabályain az FM
Szigorítaná az étkezési burgonya forgalomba hozatali szabályait a Földművelésügyi Minisztérium (FM) – írja az agrarszektor.hu. A cél az, hogy kizárólag megfelelő minőségű, osztályozott burgonya kerülhessen a vásárlók kosarába.
A Földművelésügyi Minisztériumnak a kormany.hu-n közzétett rendelettervezete szerint csak olyan étkezési burgonya kerülhet kereskedelmi forgalomba, amely ép, nincs eltávolított része és nem hiányos, tiszta és kemény, legkisebb átmérője pedig nem lehet kisebb 3,5 centiméternél – közölte a Magyar Idők. Az előrecsomagolt és ömlesztett áru csak azonos eredetű, fajtájú, minőségű, héj- és hússzínű burgonyagumót tartalmazhat.
A csomagoláson minden esetben fel kell tüntetni a megnevezést, a fajtanevet, a csomagoló és forgalmazó nevét és címét, a csomagolás időpontját, a származási országot, valamint a burgonya főzési típusát. A tárca a szigorításokat azzal indokolja, hogy kizárólag megfelelő minőségű, osztályozott burgonya kerülhessen a vásárlók kosarába. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Javuló tendencia a burgonya hazai mennyiségében: az ára kivételesen csökkent az elmúlt évben
A burgonya egy jól ismert és közkedvelt növény, nemcsak a…
Tovább olvasom >Borravalóval kapcsolatos jogszabályi módosítások
A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szövetségekkel együttműködve új intézkedéseket vezet…
Tovább olvasom >Burgonyahelyzet Magyarországon: olcsóbb, de nem problémamentes
A burgonya, mint alapvető élelmiszer, minden évben reflektorfénybe kerül, különösen…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >