Jön a pozitív lista és fogyasztóbarát embléma

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 14. 00:02

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság új főigazgatója kinevezése kapcsán számolt be az új szakmapolitikai tervekről.

„Pintér István kinevezésével a hazai fogyasztóvédelem új, az európai normákon nyugvó irányba mozdul el, amelynek középpontjában az ügyfélközpontú, vállalkozóbarát szemlélet és stabil jogszabályi környezet kialakítása áll” – mutatta be Bencsik János belgazdasági államtitkár az NFH új vezetőjét.
„A cél egy hatékony és korszerű szakmapolitika kialakítása, amely kiszámítható jogi környezettel párosulva, hozzájárul mind a vállalkozók jogkövetői magatartásának javulásához, mind a fogyasztói elégedettség növekedéséhez. Éppen ezért szorgalmazom egy olyan akkreditált képzési rendszer kialakítását, amely a jogszabályi háttér mellett a fogyasztóvédelmi alapok elsajátításában segíti a vállalkozói réteget” – ismertette elképzeléseit Pintér István.
Az új főigazgató kiemelte, hogy a jövőben a fogyasztói bizalom és a vállalkozói felelősségérzet javítása érdekében, egy "pozítiv listán" tennék nyilvánossá a jogszabályoknak megfelelő kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásokat, akik egyúttal jogosultak lennének a "fogyasztóbarát embléma" használatára is. Emellett az új szakmapolitikai elképzelések között szerepel a nemzetközi kapcsolatok erősítése, a határmenti és regionális együttműködések szélesítése.
Pintér István, fogyasztóvédelmi szakemberként 2008-tól töltötte be a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Észak Magyarországi Regionális Felügyelőségének igazgatói posztját, korábban az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségét vezette – közli a Penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink