Jön a kínai bioélelmiszer
Kínában a jövőben növelni akarják a biotermékek előállítását, nemcsak a belföldi piacra, hanem európai exportra is.
A kínai biotermékek tanúsításával foglalkozó központ
vezetője a nürnbergi Biofach szakvásáron elmondta, hogy az ágazat még
gyerekcipőben jár – a mezőgazdasági termelésnek mindössze 0,2 százalékát adja.
Az igény azonban növekszik – elsősorban a tehetősebb kínaiak körében -, nem
utolsó sorban a sorozatos élelmiszer botrányok miatt. De külföldön is akkora az
érdeklődés, hogy jelenleg a kereslet meghaladja a kínálatot.
A kínai szakember utalt arra, hogy a közeljövőben
egységesíteni, illetve egyszerűsíteni akarják az engedélyeztetési eljárást,
mivel jelenleg mintegy 400 intézménynek van joga a biotermékek tanúsítására, és
sok esetben igen eltérő szabványok alapján dolgoznak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Tippek a bankkártyás csalások elkerülésére az ünnepi forgatagban
A karácsonyi időszak a vásárlás öröméről szól, ám ilyenkor a…
Tovább olvasom >