Jön a kínai bioélelmiszer
Kínában a jövőben növelni akarják a biotermékek előállítását, nemcsak a belföldi piacra, hanem európai exportra is.
A kínai biotermékek tanúsításával foglalkozó központ
vezetője a nürnbergi Biofach szakvásáron elmondta, hogy az ágazat még
gyerekcipőben jár – a mezőgazdasági termelésnek mindössze 0,2 százalékát adja.
Az igény azonban növekszik – elsősorban a tehetősebb kínaiak körében -, nem
utolsó sorban a sorozatos élelmiszer botrányok miatt. De külföldön is akkora az
érdeklődés, hogy jelenleg a kereslet meghaladja a kínálatot.
A kínai szakember utalt arra, hogy a közeljövőben
egységesíteni, illetve egyszerűsíteni akarják az engedélyeztetési eljárást,
mivel jelenleg mintegy 400 intézménynek van joga a biotermékek tanúsítására, és
sok esetben igen eltérő szabványok alapján dolgoznak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Vegán aktivista a Forbes rangos „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján
Vida Raul, a Prove magazin alapítója személyében először került fel…
Tovább olvasom >Meghosszabbítja együttműködését az UEFA és a Just Eat Takeaway
A Just Eat Takeaway 2027-ig meghosszabbítja együttműködését az UEFA Bajnokok…
Tovább olvasom >