Jön a kínai bioélelmiszer
Kínában a jövőben növelni akarják a biotermékek előállítását, nemcsak a belföldi piacra, hanem európai exportra is.
A kínai biotermékek tanúsításával foglalkozó központ
vezetője a nürnbergi Biofach szakvásáron elmondta, hogy az ágazat még
gyerekcipőben jár – a mezőgazdasági termelésnek mindössze 0,2 százalékát adja.
Az igény azonban növekszik – elsősorban a tehetősebb kínaiak körében -, nem
utolsó sorban a sorozatos élelmiszer botrányok miatt. De külföldön is akkora az
érdeklődés, hogy jelenleg a kereslet meghaladja a kínálatot.
A kínai szakember utalt arra, hogy a közeljövőben
egységesíteni, illetve egyszerűsíteni akarják az engedélyeztetési eljárást,
mivel jelenleg mintegy 400 intézménynek van joga a biotermékek tanúsítására, és
sok esetben igen eltérő szabványok alapján dolgoznak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >