Jön a kínai bioélelmiszer
Kínában a jövőben növelni akarják a biotermékek előállítását, nemcsak a belföldi piacra, hanem európai exportra is.
A kínai biotermékek tanúsításával foglalkozó központ
vezetője a nürnbergi Biofach szakvásáron elmondta, hogy az ágazat még
gyerekcipőben jár – a mezőgazdasági termelésnek mindössze 0,2 százalékát adja.
Az igény azonban növekszik – elsősorban a tehetősebb kínaiak körében -, nem
utolsó sorban a sorozatos élelmiszer botrányok miatt. De külföldön is akkora az
érdeklődés, hogy jelenleg a kereslet meghaladja a kínálatot.
A kínai szakember utalt arra, hogy a közeljövőben
egységesíteni, illetve egyszerűsíteni akarják az engedélyeztetési eljárást,
mivel jelenleg mintegy 400 intézménynek van joga a biotermékek tanúsítására, és
sok esetben igen eltérő szabványok alapján dolgoznak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >