Jön a Future Food Fest június 9-én!

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2022. 05. 17. 18:50

A Future Food Fest egy új esemény a jövő élelmiszereit megalkotók számára. A változó fogyasztói igények, az új technológiák elterjedése, az alapanyaghiány egyre élesebb megmutatkozása mind abba az irányba mutat, hogy a kutatóknak, fejlesztőknek és a gyártóknak lépniük kell.

Új megvilágításban az élelmiszeripar

– Hiszünk abban, hogy a hazai élelmiszergyártók megérdemlik, hogy ismerjék a jövő kihívásait, hogy időben tudjanak rá reagálni és megismerjék a lehetőségeiket, amelyekkel felvértezve tudnak a mától a holnap felé indulni – mondja Dr Némedi Erzsébet, a Future Food Fest megálmodója és az Expedit Nodum tulajdonosa.

A Future Food Festet piaci szemléletű kutatók alapították, és azért hozták létre, hogy az eredeti tudásukkal, tapasztalataikkal utat mutassanak egy fenntarthatóbb, zöldebb jövő felé, 360 fokos rálátást adjanak az élelmiszeripar szereplőinek a világ alakuló folyamatairól.

Az előadók olyan tudást és tapasztalatot osztanak meg a jelenlévőkkel, amelyek segítenek más megvilágításba helyezi az élelmiszeripart és az abban rejlő lehetőségeket.

  • Polereczki Zsolt a személyre szabott táplálkozásról, perszonalizált étkezési lehetőségekről tart előadást
  • Némedi Erzsébet, az Expedit Nodum ügyvezetője és kutató kollégái olyan jövőbeni trendeket vázolnak majd fel, amelyek biztosan hatással lesznek az iparág jövőjére
  • Steigervald Krisztián a generációk látásmódjának különbségeire és szinergiáira helyezi a hangsúlyt
  • Engelhardt Tekla élelmiszermérnök arra keresi majd a választ, hogy az adatokból megjósolható-e a jövő
  • Pintér Richárd a rovarokról, mint az élelmiszeripar egyik lehetséges fő alapanyagairól beszél
  • Dalmadi Júlia megmutatja, hogy miként lehet az elpazarolt erőforrásokból értéket teremteni

A rendezvényt a kiállító tér, a networking lehetőség teszi teljessé.

– A Trade Magazin küldetése egybevág az Expedit Nodum által szervezett Future Food Fest szellemiségével. 15 éve folyamatosan naprakész információkkal látjuk el az FMCG vállalatok döntéshozóit, amelyek nagy része a jövőbe mutat és az innovációkról szól. Ezért is csatlakoztunk partnerként a projekthez – mondja Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője.

A jelen gyártási technológiák, termesztési technológiák, az élelem létrehozása olyan környezeti hatásokkal bírnak, amelyek exponenciálisan növekvő és lassan irreverzibilis károkat okoznak a földnek és az azt körülvevő légkörnek is.

– Biztosak vagyunk abban, hogy az élelmiszeriparnak paradigmaváltásra van szüksége, különben fajunk fennmaradása kerül veszélybe. Itt az idő, hogy lépjünk, hogy megkeressük a járható utakat és összefogjunk a zöld, sikeres és élhető jövő érdekében – hangsúlyozza Dr. Némedi Erzsébet.

További információ: https://futurefoodfest.hu/

Kapcsolódó cikkeink