Jön a Future Food Fest június 9-én!
A Future Food Fest egy új esemény a jövő élelmiszereit megalkotók számára. A változó fogyasztói igények, az új technológiák elterjedése, az alapanyaghiány egyre élesebb megmutatkozása mind abba az irányba mutat, hogy a kutatóknak, fejlesztőknek és a gyártóknak lépniük kell.
– Hiszünk abban, hogy a hazai élelmiszergyártók megérdemlik, hogy ismerjék a jövő kihívásait, hogy időben tudjanak rá reagálni és megismerjék a lehetőségeiket, amelyekkel felvértezve tudnak a mától a holnap felé indulni – mondja Dr Némedi Erzsébet, a Future Food Fest megálmodója és az Expedit Nodum tulajdonosa.
A Future Food Festet piaci szemléletű kutatók alapították, és azért hozták létre, hogy az eredeti tudásukkal, tapasztalataikkal utat mutassanak egy fenntarthatóbb, zöldebb jövő felé, 360 fokos rálátást adjanak az élelmiszeripar szereplőinek a világ alakuló folyamatairól.
Az előadók olyan tudást és tapasztalatot osztanak meg a jelenlévőkkel, amelyek segítenek más megvilágításba helyezi az élelmiszeripart és az abban rejlő lehetőségeket.
- Polereczki Zsolt a személyre szabott táplálkozásról, perszonalizált étkezési lehetőségekről tart előadást
- Némedi Erzsébet, az Expedit Nodum ügyvezetője és kutató kollégái olyan jövőbeni trendeket vázolnak majd fel, amelyek biztosan hatással lesznek az iparág jövőjére
- Steigervald Krisztián a generációk látásmódjának különbségeire és szinergiáira helyezi a hangsúlyt
- Engelhardt Tekla élelmiszermérnök arra keresi majd a választ, hogy az adatokból megjósolható-e a jövő
- Pintér Richárd a rovarokról, mint az élelmiszeripar egyik lehetséges fő alapanyagairól beszél
- Dalmadi Júlia megmutatja, hogy miként lehet az elpazarolt erőforrásokból értéket teremteni
A rendezvényt a kiállító tér, a networking lehetőség teszi teljessé.
– A Trade Magazin küldetése egybevág az Expedit Nodum által szervezett Future Food Fest szellemiségével. 15 éve folyamatosan naprakész információkkal látjuk el az FMCG vállalatok döntéshozóit, amelyek nagy része a jövőbe mutat és az innovációkról szól. Ezért is csatlakoztunk partnerként a projekthez – mondja Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője.
A jelen gyártási technológiák, termesztési technológiák, az élelem létrehozása olyan környezeti hatásokkal bírnak, amelyek exponenciálisan növekvő és lassan irreverzibilis károkat okoznak a földnek és az azt körülvevő légkörnek is.
– Biztosak vagyunk abban, hogy az élelmiszeriparnak paradigmaváltásra van szüksége, különben fajunk fennmaradása kerül veszélybe. Itt az idő, hogy lépjünk, hogy megkeressük a járható utakat és összefogjunk a zöld, sikeres és élhető jövő érdekében – hangsúlyozza Dr. Némedi Erzsébet.
További információ: https://futurefoodfest.hu/
Kapcsolódó cikkeink
Lengyel kormányfőhelyettes: az EU-Mercosur együttműködési szerződés veszélyezteti a lengyel mezőgazdaságot
Az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur szabadkereskedelmi övezet tagállamai…
Tovább olvasom >Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 7,2 százalékkal csökkent szeptemberben
2024 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,2, munkanaphatástól megtisztítva 5,4…
Tovább olvasom >További cikkeink
A kézműves vagy a Temu jelző lesz a fa alatt? – felmérést készített a Meska magyar kézműves oldal
A Meska online kézműves piactér felmérése szerint az emberek közel…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >