Jól szerepeltek a vörös- és desszertborok az MTA versenyén
A Magyar Tudományos Akadémia szakértői 140 nedűből választották ki 2011 legjobb borait – írja a szabadfold.hu.
Pálinkás József, az MTA elnöke oklevéllel ismerte el az akadémiai borverseny első három helyezett kiválóságát az Országos Minősített Borverseny eredményhirdetésén. A versenyre 53 borászat nevezett be 140 borral. Az idén hat kategóriában nyerhették el a legjobb borászok „a Magyar Tudományos Akadémia Bora 2011” elismerő címet.
Nem volt meglepetés, hogy a 2010-es rozék a tavalyi rossz időjárás miatt halványabban szerepeltek, ugyanakkor a korábbi évek vörösborai és desszertborai már gyönyörű képüket mutatták a versenyen, ahol előbb a 10 legjobb terméket válogatták ki, majd jött a döntő.
A kategória nyertese az alábbiak:
Felső kategóriás fehérbor: Mátraalja borvidék, Borpalota Kft., 2008., Fríz Hárslevelű
Felső kategóriás vörösbor: Villány, Günzer Zoltán Pincészet, 2007., Ördögárok
Felső kategóriás desszertbor: Tokaj-Hegyalja borvidék, Úri Borok Pincészet, 1999., 6 puttonyos Tokaji Aszú
Közép kategóriás fehérbor: holtversenyben Scheller Szőlőbirtok, 2006., Balatonfelvidéki Áldozói Zöldveltelini, 2006., és Tokaj-Hegyalja, Chateau Dr. Kovács Grand Cru pincészet, 2009. Asszonyfektető,
Közép kategóriás vörösbor: Villány-Siklósi borvidék, Koch és társai Szőlőbirtok és Pincészet, 2007., Cabernet Sauvignon
Rosé: Gál Pincészet, 2010., kunsági Zweigelt Rosé
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >