Jól járunk, ha egészségpénztári befizetésből üdülünk

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 08. 00:03

Érdemes az üdülésre szánt pénzt az egészségkasszákban összegyűjteni, mert számos előnnyel jár – hívja fel a figyelmet a Stabilitás Pénztárszövetség sajtóközleménye.

Magyarország világviszonylatban is nagyhatalomnak számít a gyógyvízellátottság területén: közel 1300 gyógyforrás várja a felüdülni vágyókat. Egyre több hazai szállodalánc kínál az egészségpénztári keret terhére elszámolható szolgáltatásokat. Tavaly 409 ezren üdültek egészségügyi megfontolásból.
Lehoczky László, a Stabilitás egészségügyi tagozatának vezetője szerint az egészségcentrumokban személyre szabott speciális kúrák segítik a gyógyulást és erősítik a megelőzés hatékonyságát, ezért az egészségpénztárak terhére elszámolható szolgáltatások közül elsőbbséget élveznek.
Sok vendéglátó további kedvezményekkel várja az egészségpénztárak tagjait. Az árengedmények mértéke régiónként és a szolgáltatási minőség függvényében is változhat, átlagosan 5-10 százalék között mozog. Egyes egészségügyi, "kényeztető" szolgáltatásokat pedig ingyenesen biztosítanak a szállodák.
Az állam jelentős mértékben támogatja a magánszemélyek egészségpénztári befizetéseit: az adóév során teljesített egyéni befizetés 30 százaléka, maximum 100 ezer forint visszaigényelhető a befizetett személyi jövedelemadóból – emlékeztet a pénztárszövetség. A visszatérített adó a tag számlájára kerül, és szolgáltatásokra költhető.
Az egészségpénztári kártyákat is egyre több szolgáltató fogadja el, ami további jelentős kedvezményeket jelenthet – közli az MTI Eco.
Kapcsolódó cikkeink