Jól indult az ősz az amerikai kiskereskedelmi szektorban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 14. 11:00

Az augusztusi 0,2%-os visszaesést követően szeptemberben havi bázison 0,6%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban – írja a portfolio.hu. Az éves dinamika ezzel 1,9%-ról 2,7%-ra nőtt, ami két hónapja tartó lassuló trendet fordított meg.

New_York

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának adatai szerint az ősz első hónapjában havi alapon 0,6%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. Az adat, melyet augusztusban egy 0,2%-os visszaesés előzött meg, összhangban volt a Reuters által megkérdezett elemzők konszenzusával, így nem okozott meglepetést. Az éves dinamika ezzel az augusztusi 1,9%-ról 2,7%-ra gyorsult, ami bár három hónapos csúcs, az elmúlt évek viszonylatában nem kiemelkedő érték.
Jól indult az ősz az amerikai kiskereskedelmi szektorban

A minisztérium a kiskereskedelem tényleges folyamatainak hatékonyabb mérésére közöl egy olyan almutatót is, ami nem tartalmazza az autóeladások alakulását, azok ugyanis hónapról hónapra erős ingadozást mutatnak, ezért torzíthatják a tényleges adatot. Az autóeladások nélküli mutató gyakorlatilag a fentivel megegyező, 0,5%-os növekedést mutatott, vagyis a szektor forgalmának bővülése széles bázisú volt, nem az autókereskedelem alakulása hajtotta. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink