Jól áll a McDonald’s szénája
A McDonald’s negyedéves eredményei meghaladták a várakozásokat, és a gyorsétteremlánc növelte nyereségét és forgalmát, miközben sikerreceptként értékelik a termékkínálat bővítését és az árak alacsonyan tartását a magas infláció idején.

Olcsóbb menükkel növelnék a forgalmat
A vállalat adózott nyeresége 17 százalékkal növekedett, elérve a 2,32 milliárd dollárt a szeptember végén zárult három hónapos időszak alatt. Az egy részvényre eső tisztított eredmény, ami 3,19 dollár volt, könnyedén felülmúlta a 3 dolláros piaci várakozásokat.
A McDonald’s árbevétele 8,8 százalékkal nőtt a legalább egy éve nyitva tartó egységekben, meghaladva az elemzők előzetes becslését, amely 7,36 százalékos növekedést várt. Az amerikai éttermek forgalma 8,1 százalékkal, a nemzetközi hálózaté pedig 8,3 százalékkal nőtt, míg a franchise-rendszerben működő egységek globális forgalma 10,5 százalékkal emelkedett. A globális összbevétel 11 százalékkal 6,69 milliárd dollárra nőtt, meghaladva az elemzők 6,58 milliárd dollárra vonatkozó becslését.
A McDonald’s folyamatosan bővíti éttermi kínálatát, újításokkal kényezteti meg a fogyasztókat. Júliusban a jalapenos-baconös sajtos McRoyal szendvics került az étlapra, szeptemberben pedig visszatért a Spicy Chicken McNuggets népszerű csirkés opciója.
Az elemzők szerint mindkét menüelem jelentős értékesítésnövekedést hozott a vállalatnak a negyedév során. Példaként említik, hogy bár az Egyesült Államokban az éttermi forgalom visszaesett, a McDonald’s egységeibe 7,3 százalékkal többen látogattak be júliusban, és a következő hónapokban is az iparági átlagnál kisebb visszaesést mutatott be. Az éttermi árrés növekedése pedig a húsok és más fehérjék, valamint zöldségek árának csökkenésével ellensúlyozta az egyéb költségek emelkedését.
A McDonald’s vezetése emellett bejelentette, hogy 10 százalékos osztalékemelést hajt végre, így a részvényesek részvényenként 1,67 dolláros osztalékot várnak. Az erős negyedéves eredmények tehát pozitív híreket hoznak a vállalat és a befektetők számára egyaránt.
Kapcsolódó cikkeink
Otthon főz a magyar fiatal – nem trendi a gyorsétterem
A magyar fiatalok többsége ritkán vagy egyáltalán nem jár gyorsétterembe,…
Tovább olvasom >Hamburgerkép 2025 – így esznek hamburgert a magyarok
Magyarország kedvence egyértelműen a marhahúsos hamburger, lehetőleg sok sajttal, baconnel,…
Tovább olvasom >13,28 milliárd dollárral bővülhet az önkiszolgáló kioszkok piaca 2029-ig
A globális önkiszolgáló kioszkpiac várhatóan 13,28 milliárd dollárral növekszik 2025…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >